kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Activiteit - Smeed een molen

13-06-2022 tot 01-10-2022 Workshops/cursussen
Adres:Zilvermuseum, Kazerneplein 4 /2871 CZ /Schoonhoven

Het Nederlands Zilvermuseum staat deze zomer in het teken van de Oude Hollandse Waterlinie. Smeed jij na jouw bezoek aan de rondreizende expositie de mooiste molen in de Zilverwerkplaats?

Wat is de Oude Hollandse Waterlinie?

In 1672, precies 350 jaar geleden, werden de dijken op verschillende plekken doorgeprikt om de opmars bezetters tegen te houden. Een groot deel van Nederland stond daardoor onder water: de Oude Hollandse Waterlinie. En daar zie je nu nog steeds veel van terug in het landschap. Heb je bijvoorbeeld weleens geteld hoeveel molens, vestingmuren en sluizen er zijn? In het Nederlands Zilvermuseum staan we stil bij de Oude Hollandse Waterlinie met de rondreizende expositie. Deze expositie is gratis te bezoeken op de begane grond van het museum.

Wat ga je doen?

In het Nederlands Zilvermuseum ontdek je niet alleen veel over de Oude Hollandse Waterlinie, maar ga je er ook zelf mee aan de slag. Leer te werken met het gereedschap van een echte edelsmid en smeed zelf een molentje in de Zilverwerkplaats. Het molentje is een leuk aandenken aan een interessante en informatieve dag naar het Zilvermuseum!

Voor wie en hoe aan te melden?

De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf ca 6 jaar onder begeleiding van een volwassene. Het kost 3,50 euro per persoon exclusief entree voor het museum (kinderen tot 18 jaar gratis toegang, museumkaart geldig). Aanmelden is niet nodig.