kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Expositie Ben van der Wal en Anja Vogelenzang de Jong in De Tuyter, Krimpen a/d IJssel

07-09-2019 tot 21-10-2019 Exposities
Adres:De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 /2922 VL /Krimpen a/d IJssel

Ben van der Wal is geboren en getogen in Lekkerkerk. Toen hij elf jaar geleden met pensioen ging, werd een droom werkelijkheid; leren schilderen. Bij Ina Hoeneveld van Atelier Lokaal in Lekkerkerk heeft Ben enorm veel geleerd en tot op heden leert hij daar nog steeds.
Zijn passie is fijnschilderen met acryl of olieverf. Favoriete onderwerpen zijn de contrasten tussen licht en donker, stillevens in zwart en wit en vele grijstinten met vlakverdeling als achtergrond. Momenteel schildert Ben met aquarel en verschillende kleuren inkt. Onderwerpen zoals geometrische en ruimtelijke vormen hebben de voorkeur.
Ben geeft aan: “Mijn droom krijgt nu een verdieping door de belangstelling en de vraag om mijn creaties te exposeren.“

Ben van der Wal exposeert samen met zijn dochter Anja Vogelenzang de Jong in De Tuyter. Anja is 45 jaar en woont in Lekkerkerk. Ze beschildert stenen en schilderijtjes met de kleine geluksmomenten uit de natuur als inspiratiebron, Klein Geluk
Ongeveer twee jaar geleden is Anja begonnen met schilderen en werkt met acryl en olieverf en soms met pastelkrijt en aquarel. De stenen zijn door haar gevonden langs de rivier de Drôme in Frankrijk. Daarnaast decoreert Anja graag kransen, spiegeltjes en sfeerlichtjes met schelpen en natuurlijke materialen. De schelpen zijn gevonden op het strand in Bretagne. Ook uit Nederland neemt Anja schelpen mee.

De expositie is van 7 september tot 21 oktober 2019 te zien in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. De opening vindt plaats op zondag 8 september van 14.00 tot 16.00 uur.

Voor meer informatie http://benvanderwal.nl/