kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Expositie cursisten Atelier Lokaal in De Tuyter te Krimpen aan den IJssel

10-04-2019 tot 20-05-2019 Exposities
Adres:De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 /2922 VL /Krimpen aan den IJssel

Van 10 april tot en met 19 mei exposeren cursisten van Atelier Lokaal in De Tuyter te Krimpen aan den IJssel. De vijftien cursisten van Ina Hoeneveld komen wekelijks bijeen op de woensdagmorgen in het Cultuurhuis te Krimpen aan de Lek voor de cursus kunstanalyse. Bij deze cursus leer je aan de hand van voorbeelden uit de kunstgeschiedenis een eigen teken of schilderstijl te ontwikkelen. De nadruk van dit schilderseizoen kwam op een eindexpositie te liggen. Een expositie waarbij eenieder zijn eigen stijl en werkwijze laat zien.

Voor bezoekers van de expositie is er van alles rondom de expositie te beleven. Wie beter naar kunst wil leren kijken, kan meedoen met de Masterclass tijdens de vernissage en finissage. Ook is er een prijsvraag samengesteld. De schilderpaletten van de kunstenaars staan tentoongesteld in de vitrinekasten. Eenieder die de juiste combinatie van paletten en kunstenaars weet te maken, maakt kans op een prijs. Daarnaast is er voor liefhebbers van inkleuren een gratis kleurplaat op te halen naar aanleiding van een kunstwerk van Ben van der Wal.

Gezien de grootte van de groep zal de expositie halverwege de expositieperiode worden gewisseld. Werken van Tineke Dijkstra, Ilse Jonker, Hanny Girmscheid, Leo Ros, Ilse Verwei en Margreet Wols zijn tijdens de eerste periode van 10 april tot en met 28 april te zien aan de wand. Joukje van den Berg, Ina Bunk, Janke Deelman, Cees de Groot, Ans de Jong, Ben van der Wal en Annet van Zutphen exposeren de tweede periode van 29 april tot en met 19 mei hun teken- en schilderwerk. Het werk van Yvonne Bijl en Anita van Ast is de gehele expositie te zien in de vitrinekasten.

De Vernissage met aandacht voor het werk van de eerste groep kunstenaars wordt gehouden op zondagmiddag 14 april van 14:00 tot 16:00 uur. Tijdens de finissage op zondagmiddag 19 mei van 14:00 tot 16:00 uur staat het werk van de tweede groep kunstenaars centraal.

Meer informatie www.atelierlokaal.nl