kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Expositie in de Oude Apotheek in Schoonhoven, Kunst uit Schoonhoven!

05-09-2020 tot 01-01-2021 Exposities
Adres:Haven Schoonhoven /2871 CL /Schoonhoven

In de Oude Apotheek komen ondernemers samen om te werken, te verbinden, van elkaar te leren en met plezier te ondernemen.  Dit jaar bestaan we vijf jaar! In de afgelopen jaren hebben we in onze prachtige, historische ruimte uit 1750, diverse exposities gehad. In samenwerking met de Krimpener Kunstwaard, kunstweekenden, culturele zondagen, en permanent ruimte voor een kunstenaar of fotograaf. Om ons vijf jarig bestaan te vieren, hebben we bedacht, om een aantal creatieve mensen uit Schoonhoven met één schilderij te laten exposeren.

Het idee is ontstaan door oud Schoonhovenaar Maaike Vermeulen. Zij werd ziek door corona en heeft tijdens deze moeilijke en eenzame periode de mensen uit de ziekenhuizen in Uden en Breda geschilderd.  Het  was duidelijk “dit schilderij verdiend een plekje in De Oude Apotheek”. Op deze locatie zijn tenslotte meer dan honderd jaar Apothekers aan het werk geweest om mensen beter te maken!

Op 5 september is de officiële opening om 16.00 uur. Op 12 september om 11.00 uur  komt Alje Bosma, het verhaal van Leermonument: De Oude Apotheek vertellen; In Kleine groepjes aan tafel. De expositie zal dan tot en met december 2020 te zien zijn.

De deelnemers aan deze expositie!
Corry Kooy
Titus Meeuws
Lon Buttstedt
Gert Strengholt
Maaike Vermeulen
Marco Goudriaan
Sylvia Brands
Nanda Hoep – v.d. Grijn
Bram Herens
Stephan Tellier
Sarah Vendrig
Lydia  en Jan Hofland

www.deoudeapotheek.com