kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Expositie in De Tuyter: fotografie van Rien Casteleijn en beeldhouwwerk van leden Atelier Jetzes

29-05-2019 tot 15-07-2019 Exposities
Adres:De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 /2922 VL /Krimpen aan den IJssel

Negen leden van beeldhouwatelier Jetzes exposeren hun werken in de vitrines: Adrie Mudde, Marijke Pauw, Nelleke Prosman, Piet van der Sluijs, Meta van de Water, Cobi Ouweneel, Clara van der Wal, Sandra van Vuuren en Dikky de Graaf. Er worden abstracte en figuratieve driedimensionale beelden van speksteen, serpentijn en albast geëxposeerd.

Rien Casteleijn: Het onbekende fotograferen wat verborgen zit in het bekende
"Als ik ergens rondloop ontstaan al beeldende composities in mijn hoofd. Je weet terwijl je fotografeert wanneer je een bijzondere foto maakt. Het genoegen zit hem in het terplekke visualiseren van het uiteindelijke resultaat." Rien Casteleijn (1956) fotografeert sinds zijn 22e levensjaar zowel in zwart/wit als kleur. Fotograferen beschouwt hij als zijn tweede beroep. Hij heeft diverse workshops gevolgd bij beroepsfotografen en is sinds 1984 lid van de Fotogroep Delta.
Ruim 40 jaar fotografie heeft geleid tot een eigen stijl. Rien Casteleijn is iemand met oog voor detail. Bij een “echte Rien” valt vooral op dat bekende beelden in een andere context worden geplaatst. Elke foto heeft een eigen verhaal. Oog voor positieveranderingen, vervreemde effecten, bijzondere details en spanningsvolle elementen karakteriseren zijn stijl. Zijn foto’s worden zonder manipulaties gemaakt. De foto’s van Rien zijn te beschouwen als vergezichten dichtbij. Het zijn overzichten in het klein en paradoxaal genoeg tegelijkertijd juist geen overzichtsfoto’s.
(Tekst: schrijver Bert den Boer)

Eerdere exposities van Rien Casteleijn:
’t Spant Bussum,
Unilever Gebouw Rotterdam,
Galerie Expotien Schoonhoven,
Kunststroming Krimpenerwaard,
Atelier De Lek in Beeld Bergambacht.