kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Expositie Leap of Faith van Hilde Hoekstra in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel

11-10-2018 tot 03-12-2018 Exposities
Adres:De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 /2922 VL /Krimpen aan den IJssel

 Zaterdag 13 oktober vindt om 14.30 uur in ontmoetingscentrum De Tuyter de opening plaats van de expositie ‘Leap of Faith’ van de Amsterdamse kunstenares Hilde Hoekstra (hoeksart.nl). De opening wordt verricht door wethouder van cultuur Kirsten Jaarsma. Voormalig wethouder Jaap Blankenberg zal een korte inleiding verzorgen.

De expositie (te zien tot en met 3 december) omvat enkele grote panelen in olieverf en een aantal kleinere doeken en monoprints. De titel (vrij vertaald: ‘sprong in het diepe’), verwijst naar het moment waarop een belangrijke stap in iemands leven wordt gezet. “Mijn uitgangspunt is de impulsieve beslissing waarvan je de gevolgen niet kunt overzien,” zegt Hoekstra.

In haar werk zet Hoekstra de tijd op een cruciaal moment stil, als in een stilstaand beeld van een film. Zo zie je in één van haar werken hoe een verliefd stel er vandoor lijkt te gaan. Een ander werk suggereert dat een hond nét is ontsnapt. Er staat iets te gebeuren of er is net iets gebeurd. De sfeer kan zowel hoopvol zijn als dreigend  - de toeschouwer wordt uitgenodigd zelf het verhaal te bedenken.

http://www.hoeksart.nl/