kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Expositie Oud en Nieuw, met werk van Maaike Vermeulen (schilderijen) en Anneke Slappendel (beelden) in De Tuyter

17-07-2019 tot 02-09-2019 Exposities
Adres:Nachtegaalstraat 8 /2922 VL /Krimpen a/d IJssel

Van 17 juli t/m 1 september 2010 is in ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel de expositie Oud en Nieuw te bezichtigen. De beide exposanten, Maaike Vermeulen met schilderijen en Anneke Slappendel met beelden, laten hun werk door de jaren heen zien.

Volgens Maaike Vermeulen zit de schoonheid in kleine dingen. Maaike vertelt: “Als kind kon ik al genieten van een mooi theekopje, de kleur van aardbeien, een spinnenweb met dauwdruppels. Als volwassen vrouw kijk ik nog steeds verwonderd naar al het moois van het dagelijks leven. Ik verwerk dit in mijn olieverfschilderijen, waar meestal een persoonlijk verhaal achter zit.
In De Tuyter zal werk van Maaike te zien zijn uit de periode 1993 tot heden. Meer informatie over haar werk op www.pasgeverfd.nl.

Anneke Slappendel is sinds 1980 actief met klei bezig. Haar werk bestaat uit handgevormde unica, nu eens figuratief dan weer functioneel. Per object wordt bepaald hoe gestookt of geglazuurd kan worden om elk werk een eigen karakter te geven. De insteek van Anneke is om met klei iets moois te maken, waar anderen dan weer van kunnen genieten, steeds zoekend naar nieuwe toepassingen van deze eeuwenoude techniek.
Een indruk van haar werk krijg je op de website www.annekeslappendel.nl. Haar atelier en tuin zijn op afspraak te bezoeken.

Tijdens de zomervakantie (22 juli tot 1 september 2019) heeft De Tuyter aangepaste openingstijden:
Maandag en vrijdag van 8.00 tot 20:00 uur.
Dinsdag, woensdag en donderdag van 8.00 tot 17:00.
Zaterdag van 9.00 tot 16:00 uur.