kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Expositie Ria 't Hart, Aad Visser en Arnold NIX Holterman in De Tuyter in Krimpen a/d IJssel

26-10-2019 tot 09-12-2019 Exposities
Adres:Ontmoetingscentrum De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 /2922 VL /Krimpen aan den IJssel

Van 26 oktober tot 9 december 2019 is in het ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel een expositie te zien met werk van Ria ’t Hart, Aad Visser en Arnold NIX Holterman.

Ria ‘t Hart en Aad Visser gaan enkele decennia terug waar het hun samenwerking op het gebied van de schilderkunst betreft. Zij kwamen elkaar voor het eerst tegen bij modeltekencursussen die georganiseerd werden door het NUT. De gedeelde passie voor schilderen bracht hun wegen met enige regelmaat samen maar tevens gingen zij beiden hun eigen weg op schildergebied. Aad Visser volgde diverse workshops bij de SKVR, Ria bekwaamde zich verder in de schilderkunst bij kunstschilder Arthur Bernard. Ondanks dat verloren zij elkaar niet uit het oog en de laatste jaren is er met enige regelmaat sprake van gezamenlijk schilderen in het atelier van Ria. Beiden zijn dan bezig de mogelijkheden van materiaal en drager te onderzoeken. Een proces dat met enige regelmaat resulteert in interessant abstract werk waarvan enkele voorbeelden in De Tuyter te zien zijn.

De werken van Ria ’t Hart en Aad Visser worden gecombineerd met de 3D-objecten van Arnold NIX Holterman. Het basismateriaal van Arnold Holterman is staal, zeg maar ijzer, met soms wat rvs, koper, hout en kunststof. Het liefst gebruikt hij eerder gebruikt materiaal (hij duikt met plezier in de afvalcontainer). Het is verrassend om te zien wat er kan ontstaan door ergens iets aan toe te voegen of anders in elkaar te lassen. Door zijn arbeidsverleden als carrosseriehersteller is hij bekend met het vormen en vervormen van metaal en het samenvoegen van verschillende materialen. Arnold is autodidact op kunstgebied. Hij maakte zijn eerste object in 1967.

De expositie wordt op zondag 27 oktober om 16.00 uur feestelijk geopend en muzikaal omlijst.