kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Foto expositie Iris Loonen in De Tuyter

01-06-2020 tot 07-09-2020 Exposities
Adres:De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 /2922 VL /Krimpen aan den IJssel

De bijzondere, kleurrijke en toegankelijke foto's van Iris Loonen zijn vanaf 1 juni tot 7 september te zien in ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel.

De fotografe, woonachtig in de watertoren van Gouda, werkt als zelfstandig fotografe voor verschillende opdrachtgevers en maakt daarnaast ook vrij werk. In dit werk laat ze weinig aan het toeval over. Modellen, locaties, styling alles wordt zorgvuldig van tevoren door haar uitgewerkt en ge├źnsceneerd tijdens het fotograferen.

Haar specialiteit is het op een illustratieve manier verbeelden van thema's. Zo zijn er op de expositie 'spreekwoorden' en 'sprookjes' te zien.

In haar serie Hello Shadow speelt ze een spel met zichzelf en haar schaduw. Deze foto's zijn, in tegenstelling tot het andere werk, gemaakt in de studio. Door het licht op een bepaalde manier neer te zetten gaat haar schaduw een eigen leven leiden.

Op de website van Krimpener Kunstwaard zal binnenkort een digitale toelichting op haar manier van werken te zien zijn. Iris zal dan een nieuwe tak van haar werk belichten: 'de fototaferelen'.  Een paar jaar geleden is ze begonnen met deze exclusieve (familie) portretten. Het zijn een soort tableaux vivants waarin de geportretteerden een rol krijgen toebedeeld. Omdat deze werken veelal bij de mensen thuis hangen kunnen ze niet tentoongesteld worden. Wel zijn ze te zien op: www.fototaferelen.nl en het andere werk is te zien op www.irisloonen.nl 

De expositie is op afspraak via De Tuyter te bezoeken. Ook een aanrader voor kinderen!