kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Fototentoonstelling 'Langs de Hollandse IJssel'

25-01-2020 tot 01-05-2020 Buiten de krimpenerwaard
Adres:Music Art Centre Gouda Studio's, Oosthaven 12 /2800 PB /Gouda

Fototentoonstelling Langs de Hollandse IJssel, opening tentoonstelling door burgemeester Gouda 25 januari 16.30 uur.

Fotograaf Jaap van den Berg uit Bergambacht exposeert van 25 januari tot eind april in Gouda Studio’s - Music Art Centre, Oosthaven 12 in Gouda. De opening zal worden verricht door Pieter Verhoeve, burgemeester van Gouda en zal plaatsvinden op zaterdag 25 januari om 16.30 uur. Er zijn foto's te zien die hij maakte langs de Hollandse IJssel in de omgeving van Gouda in het kader van zijn fotoproject Grenzen van een polder. Grenzen die worden gevormd door de rivieren de Vlist, de Hollandse IJssel en de Lek. De prachtige natuur en geografische structuur van die grenzen worden hierdoor scherp weergegeven. Zelf wonend aan de Lek, is Jaap van den Berg drie jaar geleden begonnen met het vastleggen van deze grenzen.

Jaap is zijn reis begonnen in Schoonhoven en heeft vervolgens het riviertje de Vlist gevolgd. Eerder exposeerde hij over dit project o.a. in de bibliotheek van Schoonhoven en in Theater Concordia in Haastrecht. Na Gouda gaat zijn reis verder naar Ouderkerk aan den IJssel. Het project is te volgen via de Facebook-pagina Grenzen van een polder.

Daarnaast laat Jaap foto’s zien van zijn andere fotoproject genaamd Liefde voor de Zee. Hij reist daarvoor langs de kust van Nederland en spreekt tijdens toevallige ontmoetingen met mensen over hun liefde voor de zee. Daarbij maakt hij portretfoto’s en foto’s en film van deze zee. De foto’s bij deze expositie zijn gemaakt langs de kust van Zeeland. Dit project is te volgen via de Facebook-pagina Liefde voor de Zee.

De foto’s van Jaap werden gemaakt met behulp van uitgebreide fotoapparatuur, waaronder een vliegende en een telefonerende camera. De geëxposeerde foto’s zijn te koop.