kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Groepsexpositie Oude Kerk Rijswijk

15-05-2021 tot 25-09-2021 Buiten de krimpenerwaard
Adres:Oude Kerk, Herenstraat 62B /2282BT /Rijswijk

Groepsexpositie 'Ongeziene schoonheid, 'samen' leven in corona-tijd'

Van 15 mei tot 25 september 2021 is Nelleke Vonk mede te gast in de Oude Kerk in Rijswijk. Drie van haar inktschilderijen met het thema ‘Ongeziene Aanwezigheid’ zijn te zien in het koor van deze mooie oude kerk.

Met haar schilderijen draagt Nelleke beelden aan, waarmee ze u uitnodigt om te kijken, te zien. In de hoop dat er een resonantie ontstaat. Waarbij beelden die in u opgeslagen zijn zoals ervaringen, verhalen, gevoelens, verlangens worden aangeraakt, wakker worden geroepen

Het schilderen met inkten is een proces dat ontstaat door inkten en water hun werk te laten doen. Te kijken en soms inkten toe te voegen, weg te halen of details te accentueren. Met haar schilderijen draagt Nelleke beelden aan, waarmee ze u uitnodigt om te kijken, te zien. In de hoop dat er een resonantie ontstaat. Waarbij beelden die in u opgeslagen zijn zoals ervaringen, verhalen, gevoelens, verlangens worden aangeraakt, wakker worden geroepen.

De kunstenaar
Nelleke Vonk is een veelzijdig kunstenaar. Naast de tentoongestelde inktschilderijen schildert zij met acrylverf, maakt zij collages, schilderijen met softpastels en hand geverfde zijden en gevilte shawls. Kleuren fascineren haar en spelen een belangrijke rol in haar werk. Zij laat zich inspireren door mensen en de natuur. In haar beeldend werk probeert ze de menselijke relaties in al zijn diversiteit vast te leggen. Bij landschappen gaat het om het weergeven van de weidsheid en de verstilling.

Elke zaterdag vanaf 15 mei tot en met 25 september is de expositie van 11.00-15.00 uur te bezichtigen in de Oude Kerk, Herenstraat 62B in Rijswijk.

Contactgegevens
Nelleke Vonk, 06-30939757, www.nellekevonk.nl