Kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

KLEURRIJK … Schilderen met Nieuwkomertjes

22-03-2018 tot 30-09-2018 Workshops/cursussen

KLEURRIJK …. Schilderen met Nieuwkomertjes

Al een paar jaar speelde ik met het idee om met vluchtelingenkinderen te gaan schilderen. Het kwam er nooit van. Tot ik bevriend raakte met de familie Barakat, gevlucht uit Aleppo. Met Alaaeddin, vader van vijf kinderen en kunstenaar, schilderde ik regelmatig. Hij vertelde soms over de verschrikkingen die ze meegemaakt hadden, maar het samen schilderen in mijn atelier maakte hem rustig.

 

Het leek mij mooi om de kinderen die zoveel voor hun kiezen hadden gekregen een fijne middag te bezorgen. Dus startte ik het project ‘KLEURRIJK’. Met medewerking van het bestuur van de Krimpener Kunstwaard werd er een bijdrage aangevraagd bij de gemeente Krimpenerwaard. Met Mariëlle Azim van ‘Krimpenerwaard Verbindt’ en Helma de Jong en Joke Smit van ‘Krimpenerwaard Intercultureel’ hebben we mooie resultaten bereikt: we gaan op woensdagmiddag 4 april van start. In het ‘KWARTIER’ in Stolwijk zijn de kinderen, in de basisschoolleeftijd, welkom op 4, 11, 18 en 25 april van 14.00 tot 16.00 uur.

 

Het thema wordt ‘SELFIE’. Ze gaan zichzelf schilderen, met achtergrond, (in de tuin van oma, in huis of school in Nederland, of met bommen en granaten in het land van herkomst, alles is goed). Diverse collega-kunstenaars komen helpen deze middagen. En dan op zaterdag 28 april een expositie, met een echte vernissage, iedereen is welkom!

 

Na Stolwijk volgt Schoonhoven vanaf 16 mei. Het is de bedoeling dat we na de zomer ook in Lekkerkerk, Gouderak en Krimpen aan de Lek ‘Kleurrijke’ middagen gaan organiseren. Mensen die zin hebben om 1 of meer keren vanaf mei te assisteren, graag! Aanmelden kan bij mij: Maaike Vermeulen, 06 22007355.