kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Leefgoed Beeldentuin

08-05-2022 tot 12-09-2022 Buiten de krimpenerwaard
Adres:Leefgoed de Olifant, Groenendijk 325 /2911 BB /Nieuwerkerk ad IJssel

De jaarlijkse Beeldentuin op het terrein van Leefgoed De Olifant wordt dit jaar geopend op Moederdag zondag 8 mei om 16.00u. Ook dit jaar is het ondanks de COVID-nasleep gelukt om een bijzonder gevarieerd aanbod bij elkaar te brengen. Buiten de vaste collectie van acht kunstenaars uit binnen- en buitenland, voert de wandelroute bezoekers langs werken van een negental kunstenaars die hun beelden tot de tweede week van september in het parkachtige landschap  exposeren. Al het werk is te koop via rechtstreeks contact met de kunstenaars.

De wandelroute op Leefgoed De Olifant voert langs een aantal landelijke plekken, die de dialoog tussen Beeldende Kunst en omgeving versterken. Leefgoed De Olifant is gelegen aan de rand van natuurgebied Hitland, langs de rivier de Hollandse IJssel, op het terrein van de voormalige veldsteenoven "De Olifant", een Rijksmonument.

De Beeldentuin is dagelijks gratis te bezoeken van 10.00u tot 19.00u. Op afspraak zijn er groeps rondleidingen mogelijk, waarbij een deskundige gids bezoekers via de kunstroute ook meeneemt in de rijke historie van de voormalige Steenplaats.