Kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Live macro photoshoot met Ernst Klip

12-06-2018 tot 29-07-2018 Exposities
Adres: Cultuurhuis Krimpen a/d Lek / / Krimpen a/d LekLive macro photoshoot met Ernst Klip

KRIMPEN AAN DE LEK • Altijd al door het oog van de fotograaf willen kijken? Kom dan op zondag 1 juli naar de meet & eat met Ernst Klip in Brasserie De Markt in Krimpen aan de Lek.

Met een live macro photoshoot neemt Ernst Klip toeschouwers mee in zijn zoektocht naar het ultieme beeld. Via een scherm kan iedereen meekijken en de magie van macrofotografie ervaren. Natuurlijk geeft de Lekkerkerkse fotograaf ook uitleg over zijn werk en het is mogelijk om een lunch te reserveren bij de brasserie (niet verplicht). De meet & eat met live macro photoshoot is op 1 juli tussen 12:30 en 14:00 uur in Brasserie De Markt (De Markt 201, Krimpen aan de Lek).

Ernst Dichterbij
De meet & eat vindt plaats vanwege de expositie Ernst Dichterbij, die van 6 juni tot en met 28 juli te zien is in het Cultuurhuis te Krimpen aan de Lek. Hier toont Ernst een selectie macrofoto’s. De beelden zijn veelal geschoten in de tuin voor zijn fotostudio in Lekkerkerk. “Het is alsof je met een kapmes een oerwoud in gaat. Je baant je een weg in een onbekende, onuitputtelijk grote wereld die je continu verbaast. Het is magisch”, zegt Ernst Klip over zijn passie voor macrofotografie. Wanneer hij met zijn macrolens op ontdekkingstocht gaat, stapt hij een andere wereld binnen. Alleen kleur en vorm doen ertoe. Scherpte dient enkel om onscherpte te tonen. “Vanuit mijn verbazing blijf ik kijken en zoeken. En dan opeens voel ik de magie van de vorm. Alles klopt. Dat moment, daar gaat het mij om.”

De expositie in het Cultuurhuis is tot en met 28 juli te bezoeken tijdens de openingstijden van het Cultuurhuis en Brasserie De Markt.

Over Ernst Klip
Naast het in Ernst Dichterbij te bewonderen vrije werk houdt Ernst (58) zich al veertig jaar professioneel bezig met fotografie. Het vak zit in zijn DNA. Zijn vader Hugo was fotograaf, zijn broer is het nog steeds. Ernst begon zijn loopbaan direct na de middelbare school, als medewerker van een technische fotograaf. Later trad hij bij zijn broer in dienst en runden ze samen Foto Klip, met winkels in Lekkerkerk en Nieuw-Lekkerland. In 1993 begon Ernst voor zichzelf onder de naam Ernst Klip Fotografie. Hij opende een atelier aan de Korte Achterweg in Lekkerkerk, waar hij nog altijd werkt. Klip is gespecialiseerd in sociale fotografie (portretten), bedrijfsfotografie en technische fotografie. Kijk voor meer informatie over de fotostudio en zijn vrij werk op www.ernstklip.nl.