kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Op weg naar het licht en verder…, expositie in de Lambertikerk van Zelhem

10-06-2023 tot 16-09-2023 Buiten de krimpenerwaard
Adres:Markt 2 /7021AA /Zelhem

Op weg naar het licht en verder…
Een serie inspirerende schilderingen gemaakt door Nelleke Vonk.

Van 10 juni tot en met 15 september is Nelleke Vonk te gast in de Lambertikerk van Zelhem. De kerk is open van maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur en ook rond de zondagse kerkdienst.

Het door haar gekozen thema ‘Op weg naar het licht en verder…’ is veelomvattend. Nelleke werkt al langere tijd met thema’s zoals Op weg naar het licht, een serie met mensfiguren. Met haar schilderijen draagt Nelleke beelden aan, waarmee ze u uitnodigt om te kijken, te zien. In de hoop dat er een resonantie ontstaat. Waarbij beelden die in u opgeslagen zijn zoals ervaringen, verhalen, gevoelens, verlangens worden aangeraakt, wakker worden geroepen.

De tentoonstelling Op weg naar het licht en verder… bestaat uit een serie mensfiguren die zijn ontstaan door gebruik te maken van een oneffen ondergrond. De oneffen ondergrond maakte Nelleke door eerst het papier of het doek met zijdevloeipapier te beplakken. De schilderingen op stof hebben ook zo’n oneffen ondergrond door de stof van tevoren te prepareren. Vanuit die oneffen ondergrond en de kleurkeuze die Nelleke maakt ontstaan de mensfiguren die ‘Op weg naar het licht’ gaan. Daarnaast zijn schilderijen met het thema natuur te zien.

Nelleke Vonk is een veelzijdig kunstenaar. Naast de tentoongestelde schilderijen met acrylverf maakt zij collages, schilderijen met softpastels en hand geverfde zijden shawls.Kleuren fascineren haar en spelen een belangrijke rol in haar werk. Zij laat zich inspireren door mensen en de natuur. In haar beeldend werk probeer ze de menselijke relaties in al zijn diversiteit vast te leggen.

Coontactgegevens:
Nelleke Vonk
06-30939757
www.nellekevonk.nl
vonk.nelleke@gmail.com