kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Op weg naar het licht en verder..., solo-expositie van Nelleke Vonk

20-05-2023 tot 28-05-2023 Buiten de krimpenerwaard
Adres:Burghsering 33 /4328 LL /Burgh-Haamstede

 Nelleke Vonk exposeert in de Kerk van Burgh van 20  t/m 27 mei met haar expositie Op weg naar het licht en verder... Het door haar gekozen thema Op weg naar het licht en verder... omvat een serie inspirerende schilderijen.

Nelleke werkt al langere tijd met thema‚Äôs zoals Op weg naar het licht een serie met mensfiguren. Het hierna geplaatste schilderij is in 2022 als Paasgroet gebruikt door de Protestantse gemeente Schouwen aan Zee. Het originele schilderij is uiteraard aanwezig tijdens de expositie. Met haar schilderijen draagt Nelleke beelden aan, waarmee ze u uitnodigt om te kijken, te zien. In de hoop dat er een resonantie ontstaat. Waarbij beelden die in u opgeslagen zijn zoals ervaringen, verhalen, gevoelens, verlangens worden aangeraakt, wakker worden geroepen.

De tentoonstelling Op weg naar het licht en verder... bestaat voor een belangrijk deel uit een serie mensfiguren die Op weg naar het licht gaan. In haar werk maakt Nelleke vaak gebruik van een oneffen ondergrond. Deze oneffen ondergrond maakte zij door het papier of het doek met zijdevloeipapier te beplakken. De schilderingen op stof worden vooraf geprepareerd om een oneffen ondergrond te krijgen. Vanuit die oneffen ondergrond en de kleurkeuze die zij maakt ontstaan de mensfiguren. Al met al een expositie die het zeer waard is om te bezoeken.

De expositie is te zien van 20 mei tot en met 27 mei van 14.00 tot 17.00 uur.
Burghsering 33, 4328 LL Burgh-Haamstede.
De opening van de expositie is zaterdag 20 mei a.s. om 14.00 uur.
Tijdens de expositie zijn ook wenskaarten van haar werk te koop.

Contact gegevens: www.nellekevonk.nl
vonk.nelleke@gmail.com
06-30939757