kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Poëziewandelroute TUSSEN DE WEG EN DE WERELDRAND

29-08-2021 tot 04-10-2021 Exposities
Adres: / /Haastrecht

Tussen de weg en de wereldrand
Nazomer poëzie wandel route 2021
geïnspireerd door Henk Kooijman

Na de succesvolle poëzie-wandelroute Dorpsbewoner -met de poëzie van Henk Kooijman- in september 2020, willen we ook dit jaar aandacht besteden aan natuur / landschapspoëzie. Daarom organiseren Corie Grootendorst en Emmy van Harskamp in samenwerking met de Krimpener Kunstwaard weer een wandelroute met poëzieposters over de Hoogstraat in Haastrecht in september 2021.

Dit jaar nodigen we een aantal dichters in en om de regio uit een gedicht aan te leveren. Grafisch vormgever Emmy van Harskamp van Dotterdesign zal de gedichten vormgeven op raamstickers (A3) op 25 ramen in de Hoogstraat in Haastrecht.

Henk Kooijman (1928 - 1988) werd geboren in Haastrecht, waar hij tot 1972 zou blijven wonen. Zijn zwerftochten door polders en dorpen in de Krimpenerwaard vormden gedurende zijn hele leven een inspiratie voor gedichten. Kooijman ervoer het landschap, de weiden, de wolken en het licht als bezield, als iets dat het menselijk verstand te boven gaat. Hij was als geen ander in staat het uiterlijk landschap te rijmen met zijn innerlijke wereld. Ook dit jaar dragen we de wandelroute op aan hem. 

De poëzie-wandelroute vindt plaats van zondag 29 augustus t/m zondag 3 oktober a.s. Op 29 augustus a.s. maken we in Haastrecht -als het kan- een mooie middag met de gedichten en de dichters.

Tentoonstelling voorjaar 2022
We willen de leden van de Krimpener Kunstwaard uitnodigen de wandelroute te lopen en een gedicht te ‘adopteren’ door er een werk bij te maken. In het voorjaar van 2022 willen we met dit werk een expositie organiseren in één of meer expositieruimtes in de Krimpenerwaard.