kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Prikkelarm Museumbezoek aan het Nederlands Zilvermuseum

23-11-2023Exposities
Adres:Nederlands Zilvermuseum, Kazerneplein 4 /2871 CZ /Schoonhoven

Op donderdag 23 november, van 9.00 tot en met 10.45 uur, kun je het Nederlands Zilvermuseum in een prikkelarme omgeving ervaren. Een bezoek aan het museum is niet voor iedereen even aangenaam door de hoeveelheid aan prikkels van geluid, beeld, fel licht en drukte. Tijdens deze speciale bezoekuren kun je het museum buiten de reguliere openingstijden bezoeken en de Wereld van Zilver zo prikkelarm mogelijk ervaren.

Reserveren kan tot woensdag 22 november via de webshop van het Nederlands Zilvermuseum.

Wie?
Een normaal museumbezoek kan voor sommige overprikkelend en vermoeiend zijn. Deze speciale bezoekuren zijn daarom voor volwassenen die de aanwezige prikkels van een regulier bezoek niet of slecht kunnen tolereren.

Wat?
Om dus overprikkeling te voorkomen hebben we tijdens deze speciale bezoekersuren een aantal maatregelen toegepast. Zo is er namelijk geen geluid van de installaties aanwezig en draaien er geen beelden op zaal. Wel kunnen de ondertitelde video’s van de expositie ‘Tin Ten Toon’ op eigen initiatief beluisterd worden met een koptelefoon. Om drukte te voorkomen is ook het bezoekersaantal gelimiteerd tot 30 personen per tijdsblok. Per zaal kunnen er tegelijkertijd maximaal 15 bezoekers rondlopen. De Zilverwerkplaats is om geluidshinder te voorkomen gesloten. In de Zilversmederij is wel een smid aanwezig, maar de smid verricht geen luide werkzaamheden en staat open voor vragen!

Wanneer?
Op donderdag 23 november 2023 van 9.00 tot en met 10.45 uur. Om 11 uur gaan de reguliere bezoekersuren van start. Reserveer via de webshop van het Nederlands Zilvermuseum voor een tijdslot. Met deze reservering kun je in het museum aan de balie een entreebewijs halen. Er geldt voor het prikkelarme bezoek een regulier entree van €12,00 per persoon. Een Museumkaart en Vriendenloterij VIP-Kaart zijn ook geldig voor gratis entree. Reserveren kan tot woensdag 22 november.

Bezoek de website voor meer informatie over onze tijdelijke exposities: Tin Ten Toon en Aan tafel met Helene Kröller-Müller.