kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Ruimtelijk werk van Atelier Jetzes in De Tuyter

01-09-2020 tot 07-12-2020 Exposities
Adres:De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 /2922 VL /Krimpen aan den IJssel

Van 1 september tot 7 december exposeren zes leden van Beeldhouw Atelier Jetzes ruimtelijk werk in de vitrines in de Ontmoetingsruimte van De Tuyter: Aarnout Rolloos, Ariane van der Hulst, Ger Noomen, Harry Jorissen, Mary Driessen en Trijnie van der Waal. 

Ger Noomen en Harry Jorissen zijn cursisten van het eerste uur. Zij hebben na het overlijden van Louis Jetzes samen met twee andere leden het bestuur van het atelier op zich genomen. Ze maken verschillende beelden waaronder vaak strakke en geometrische vormen. Ariane van der Hulst is vanaf 2009 lid van het atelier en sinds twee jaar bestuurslid. Ze exposeert ditmaal figuratieve beelden maar heeft daarnaast ook veel abstracte beelden gemaakt. Aarnout Rolloos, cursist van Atelier Jetzes en tevens voorzitter van de Krimpener Kunstwaard, maakt voornamelijk intu├»tieve beelden. Hij weet van te voren nooit wat het wordt. Mary Driessen heeft kennis gemaakt met het beeldhouwen door middel van workshops en is sinds vier jaar, op aanraden van haar buurvrouw, bij Atelier Jetzes gekomen. Ze maakt vaak vogelfiguren en torso's. Trijnie van der Waal is met haar 86 jaar de oudste exposant en al zeker 15 jaar lid van het atelier. Van haar zien we figuratieve beelden.

Nieuwsgierig geworden naar de beelden en de manier waarop deze gemaakt worden? Kom dan naar de expositie en/of meldt je aan voor de lessen die eind september weer beginnen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Ger Noomen 0180-511205 of gnoomen@hetnet.nl of Ariane van der Hulst 06-23518524 of agmvdhulst@gmail.com.

Kijk voor openingstijden van De Tuyter naar de website