kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

SCHRIJVEN MET LICHT, IN BEWEGING; Casper Cammeraat

10-11-2021 tot 10-01-2022 Exposities
Adres:De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 /2922 VL /Krimpen aan den IJssel

Fotografie is letterlijk Schrijven met licht.

Voor de expositie in De Tuyter werkte Casper Cammeraat de laatste maanden aan een nieuwe serie binnen het thema bewogen. Dit thema is zowel letterlijk als overdrachtelijk bedoeld. Hij maakte gebruik van de abstraherende werking van beweging tijdens de opname, soms gecombineerd met dubbelopnamen in de camera. Het fotograferen in de natuur is voor hem vaak een meditatief moment, de potentie van een situatie zien en van daaruit fotograferen. Vervolgens de gemaakte beelden bewerken zodat ze zijn gevoel tijdens de opname zo goed mogelijk verbeelden. Henri Cartier-Bresson zei: "Het is een illusie dat foto's gemaakt worden met de camera, ze worden gemaakt met oog, hart en hoofd".

Casper Cammeraat werkt al 40 jaar als fotograaf. Naast zijn vrije werk maakt hij foto’s in opdracht van bedrijven, media en publiek.

Met ingang van 19 december 2021 is de Tuyter gesloten tot tenminste 14 januari 2022. De bibliotheek blijft wel geopend tijdens hun reguliere openingstijden.

Helaas kan vanwege de coronamaatregelen de feestelijke afsluiting van de fototentoonstelling van Casper Cammeraat in De Tuyter op zondagmiddag 9 januari niet doorgaan.

www.caspercammeraat.com