kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Sculpturale keramiek van Juliette Dieudonné in De Tuyter

06-10-2021 tot 08-11-2021 Exposities
Adres:e Tuyter, Nachtegaalstraat 8 /2922 VL /Krimpen a/d IJssel

Van 5 oktober tot 8 november exposeert Juliette Dieudonné uit Terneuzen sculpturale keramiek in de vitrines in de Ontmoetingscentrum van De Tuyter. Creeëren was altijd belangrijk voor haar. Als klein kind ging zij in de werkplaats van haar opa al aan de slag met allerlei materialen.

Sinds 2013 is zij fulltime bezig met het maken van keramiek. Over het werken met klei zegt zij: ‘Ik vind het geweldig om me één te voelen met de klei en bouw mijn werk meestal met de hand op (sculpturale keramiek). Zo ontstaan unieke werken waar een ziel in zit. Glazuur geeft een extra dimensie aan de gebakken klei. Vaak stook ik meerdere malen om het gewenste effect te verkrijgen. Het kan dan gaan om een natuurlijk effect of juist om een bijzonder resultaat, waarbij verschillende kleuren met elkaar versmelten.’

Voor deze tentoonstelling heeft Juliette zich al wandelend langs de Schelde laten inspireren door de wereld boven en onder water. In haar atelier geeft ze haar ‘onder water’ werk graag een waterig, levend effect, terwijl een vogel juist een ingetogen uitstraling kan krijgen. Regelmatig wordt ze overspoeld door andere golven van inspiratie. In de vitrines zullen onder andere de jurkbeelden, gemaakt naar de dracht van de uit Terneuzen afkomstige Mathilde Willink, te zien zijn. Ook zullen er andere mensbeelden en vazen geëxposeerd staan. 

Meer en ander werk is te zien op www.keramiekjuliette.com

De openingstijden van De Tuyter zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 22.30 uur, zaterdag van 8.30 – 16.00 uur en zondag van 9.00 – 13.00 uur.