kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

TUSSEN DE WEG EN DE WERELDRAND nu met beeldende kunstwerken in De Tuyter

05-06-2022 tot 08-08-2022 Verenigingsactiviteiten
Adres:Nachtegaalstraat 8 /2922 VL /Krimpen aan den IJssel

De poëziewandelroute TUSSEN DE WEG EN DE WERELDRAND die vorige zomer in Haastrecht door zoveel enthousiaste wandelaars is bekeken zal komende zomer als beeldende kunst tentoonstelling terugkeren in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Van 5 juni tot 8 augustus exposeren 18 beeldend kunstenaars elk een werk, dat zij speciaal maakten bij één van de gedichten. Er is groot en klein werk, ruimtelijk en vlak. Er zijn foto’s, schilderijen en objecten te zien. De werken worden samen met de gedichten geëxposeerd. Dichters en beeldend kunstenaars zijn afkomstig uit alle delen van de Krimpenerwaard. Dat is in de tentoonstelling goed terug te lezen en te zien! Mooi is het hoe beeldend kunstenaars de gedichten vertalen en naar hun hand zetten.

Deelnemende kunstenaars: Jannie van Essen, Louise Piek, Margreet Kloosterman, Tonni Hoeksma, Leon Hoeneveld, Emmy van Vliet, Casper Cammeraat, Rien Casteleijn, Marina Tramper, Pieta Dijksman, Arnold Holterman, Ada Munniuk, Plony Jansen, Nelleke Vonk, Lisette Tielle, Saskia Beekmans, Jos Crezee, Nora van Krimpen. 

De dichters: Peter Noordhoek, Chris Bellekom, Jeffrey van Geenen, Hanneke Leroux, Jan Graafland, Ruud Broekhuizen, Wanda Micke, Teus Stouthart, Roel Botter, Julia van Ipenburg, Cindy Snoeck, Heleen Janssens, Cor van Someren, Klara Smeets, Eduard Ditmar, Bart Budding, Ton Houtman, Henk Kooijman, Bartenofcornelis, Nelleke den Boer, Rob Haster, Inez Meter, Corie Grootendorst.

Op zondag 12 juni ’s middags om 15.00 uur vindt een feestelijke opening plaats. De tentoonstelling die wordt georganiseerd door de Krimpener Kunstwaard is alle dagen van de week te bekijken in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel.