kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Zomer op de Zaag

24, 25 en 26/05/2019Exposities
Adres:Zaag 55 / /Krimpen aan de Lek

Op 24, 25 en 26 mei vindt het kunst- en natuurevenement Zomer op de Zaag plaats. De locatie is het eiland De Zaag te Krimpen a/d Lek. Op deze crossover van natuur, expeditie en kunstexpositie is er veel te zien en beleven. Zo is er een kunstroute, kun je rond het eiland varen, leren over de natuur, lokale kruiden en streekproducten proeven, genieten van verrassende muzikale intermezzo’s en nog veel meer!

Kunst, zowel binnen als buiten, is van de hand van kunstenaars collectief Stuw-Art www.stuwart.nl.  Dit collectief bestaat uit 20 kunstenaars met zeer uiteenlopend werk, welk wordt getoond in een eigenzinnige kunstroute door het aanliggende natuurgebied en de tuin. Graag bieden zij ruimte aan jong talent; met de Krimpense jeugd wordt in samenwerking met stichting Synerkri een kunstwerk gecreeerd uit aangespoelde objecten. Ook zullen een viertal gastkunstenaars aanwezig zijn, uit de Krimpenerwaard en Rotterdam, elk met een heel bijzondere invulling op het thema. Al met al staat dit werk garant voor een weekend verwondering, inspiratie en bijzondere ontmoetingen. Kunst met een grote K, net even anders.

Daarnaast is dit evenement een uitnodiging om onze schitterende natuur te ontdekken! Zo zijn er natuurbelevingswandelingen o.l.v. Zuid Hollands landschap, kun je leren over koken met de plaatselijke flora door Arike Mijnlief, boeit imker Mark Eijkink de bezoekers met bijen en vertelt storyteller Stella Speksnijder bijzondere verhalen in het witte huis.

Het evenement wordt muzikaal omlijst met intieme, akoestische melodieen van het gelegenheidsduo LeoNora, gongspel met Gradus en het bombastische slotstuk van het koor Sega di Canto. Dit koor, bestaande uit 13 leden, heeft haar thuisbasis op de Zaag. Speciaal voor dit evenement hebben ze een repetoire samengesteld in het thema water en getijden. Een hele uitdaging met een indrukwekkend en gevarieerd resultaat! Meer info over dit koor vind u op www.segadicanto.nl

Voor het actuele programma, check onze facebook pagina www.facebook.com/stuwartkunst

Deelnemende Stuwart leden: Anneke Poetsma, Agnes Westerduin, Beppie Franzel, Els Molenaar, Freek Higler, Hanneke Blom, Jeannette Ephraim, Leo Jongenotter, Liesbeth de Reiger, Marian van Buren, Marina Tramper, Nora van Krimpen, Rene van Es, Theo Hoogerwerf- Boomzinger.

Gastkunstenaars: Esther Hamels, Jacqueline Specken, Marianne Fontein, Vera Harmsen.

i.s.m. Zaag 55, Stichting Deick, Gemeente Krimpenerwaard, Streekfonds Krimpenerwaard, Zuid-Hollands Landschap, Stichting Synerkri en vele sponsors.