kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Exposities

BIJZONDERE VERBEELDING ‘OP AFSTAND’, FOTO-EXPOSITIE HAASTRECHT van 07-09-2019 tot 03-10-2019. Kijk hier voor meer informatie.
Bij de opening van de tentoonstelling lazen Julia van Ipenburg, Teus Stouthart en Corie Grootendorst gedichten bij de foto’s: Julia zet de foto’s van Casper Cammeraat in een groots perspectief. Teus vertelt het bijzondere verhaal dat de foto’s van Rien Casteleijn verbindt. Corie zoomt in op de macrofotografie van Ernst Klip.

Wandel langs de foto’s en luister naar de gedichten...

gedicht Corie Grootendorst Kijk

gedicht Julia van Ipenburg Van nabij en verre

gedicht Teus Stouthart Verdwaal 'd

 

DE TUYTER
De vereniging organiseert namens de gemeente Krimpen a/d IJssel exposities in ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen a/d IJssel. Kunstenaars kunnen zich aanmelden via info@kunstwaard.nl. Het bestuur bepaalt de uitnodiging voor de exposities. 

POP-UP GALERIE
De vereniging heeft al enkele keren een winkelpand gehuurd als locatie voor eenpop-up galerie. Momenteel is geen pop-up galerie actief. Het bestuur van de Vereniging Krimpener Kunstwaard is nog altijd op zoek naar een vervangende locatie met dezelfde afspraken. Met verrekening van slechts gas, water en licht willen wij van uw locatie een aantrekkelijke hotspot maken. We zijn op zoek naar een locatie in Schoonhoven, Haastrecht of Krimpen aan den IJssel of ëén van de andere kernen met voldoende loop en parkeergelegenheid. Heeft u tips of een locatie beschikbaar, geef het door aan info@kunstwaard.nl contactpersoon Aarnout Rolloos, voorzitter.

 .....................................................................................................................................................................................................................................................................

Van 3 april tot 13 juni 2019 was De Hoge Vierschaar in Schoonhoven opengesteld voor twee groepsexposities van de vereniging

Van begin december 2018  tot halverwege januari 2019 heeft in De Tuyter in Krimpen a/d IJssel de expositie 'Kind en Ik' plaatsgevonden met werk van zeven beeldende kunstenaars en elf dichters.

Vanhalf september 2017 tot eind oktober 2017 was de expositie 'Beeldtaal' in De Tuyter in Krimpen a/d IJssel te zien, een combinatie van beeld en tekst.


Van begin oktober 2016 tot begin april 2017 beschikte bestuur en beheercommissie over de sleutels van een pop- up store, een voormalig bankgebouw, in winkelcentrum Crimpenhof te Krimpen aan den IJssel. Er hebben twee exposities plaatsgevonden. De derde expositie moest helaas voortijdig worden beëindigd.

Van maart 2015 tot augustus 2016 beheerde een commissie van kunstenaars uit naam van het bestuur voor de vereniging een pop-up galerie in winkelcentrum De Korf in Krimpen aan de IJssel. De galerie had een oppervlak van meer dan 150 m2 voor wisselende exposities van steeds zo’n 10 kunstenaars. Lees over de ervaringen in het galerie-archief, nieuwsbrief 1, nieuwsbrief 2, nieuwsbrief jan. 2016, nieuwsbrief 4 april 2016, nieuwsbrief 5 - juli 2016. Hier kunt een impressiefilm zien van de expositie april/mei 2016.