kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Pop-up galerie

De vereniging heeft al enkele keren een winkelpand gehuurd als locatie voor een pop-up galerie. Momenteel is geen pop-up galerie actief. We blijven als vereniging op zoek naar nieuwe locaties.

 

 Van maart 2015  tot augustus 2016 beheerde een commissie van kunstenaars uit naam van het bestuur voor de vereniging een pop-up galerie in winkelcentrum De Korf in Krimpen aan de IJssel. De galerie had een oppervlak van meer dan 150 m2 voor wisselende exposities van steeds zo’n 10 kunstenaars. Leden konden zich voor een expositie aanmelden. De galerie was op iedere donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. De kunstenaars zijn bij toerbeurt gastheer of gastvrouw. Lees over de ervaringen tot dusver in het galerie-archief, nieuwsbrief 1, nieuwsbrief 2, nieuwsbrief jan. 2016, nieuwsbrief 4 april 2016, nieuwsbrief 5 - juli 2016. Hier kunt een impressiefilm zien van de expositie april/mei 2016.

 

Van begin oktober 2016 tot begin april 2017 beschikte bestuur en beheercommissie over de sleutels van een pop- up store, een voormalig bankgebouw, in winkelcentrum Crimpenhof te Krimpen aan den IJssel. Er hebben twee exposities plaatsgevonden. De derde expositie moest helaas voortijdig worden beëindigd.

Het bestuur van de Vereniging Krimpener Kunstwaard is nog altijd op zoek naar een vervangende locatie met dezelfde afspraken. Met verrekening van slechts gas, water en licht willen wij van uw locatie een aantrekkelijke hotspot maken. We zijn op zoek naar een locatie in Schoonhoven, Haastrecht of Krimpen aan den IJssel of ëén van de andere kernen met voldoende loop en parkeergelegenheid. Heeft u tips of een locatie beschikbaar, geef het door aan info@kunstwaard.nl contactpersoon Aarnout Rolloos, voorzitter.