kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Raamexposities Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel

 

Winkelcentrum Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel zocht voor een tijdelijk leegstaand winkelpand een creatieve oplossing en benaderde daarvoor de Vereniging Krimpener Kunstwaard. Een een-tweetje over het houden van raamexposities was snel gemaakt. Het leegstaande pand schuin tegenover de Hema is door de winkeliersvereniging voorzien van een achterwand, verlichting en de benodigde presentatiematerialen. Op de vraag van de Vereniging Krimpener Kunstwaard aan haar leden of er belangstelling was om te exposeren in winkelcentrum Crimpenhof reageerden 27 kunstenaars enthousiast. De raamexposities konden dus starten. Vanaf 29 juni is de eerste raamexpositie te zien in winkelcentrum Crimpenhof.

De kunstenaars Aart Verduijn en Tawaf Safi trapten af met hun werk. Na telkens zes weken wisselt de expositie en zijn de volgende kunstenaars aan de beurt.

Van 25 januari tot 8 maart 2023 
 

Inge van Driel houdt van kleur in het leven! Dat zie je in haar werk terug. Na lange tijd figuratief te hebben gewerkt heeft zij zich de laatste 10 jaar toegelegd op het maken van abstract werk. Zij schildert voornamelijk met acryl op doek in een formaat van ongeveer 70 x 90 cm. Daarnaast maakt zij moza├»eken, aquarellen die realistisch van stijl zijn en potloodtekeningen met als onderwerp groente, fruit en lekkernijen. En ja in alles knallen de kleuren je tegemoet.

 


 

Louise Piek schildert met acrylverf voornamelijk landschappen uit de Krimpenerwaard en omgeving. Meer recent legt zij allerlei onderwerpen zoals bostaferelen in klein werk vast. Zij werkte voorheen vooral abstract. Nu werkt zij realistisch. Met een lichte toets brengt zij de verf op het doek aan en tovert hiermee haar beelden tevoorschijn.

 

Cor Visser
Rien Casteleijn

Annemarie Kool
Saskia Beekmans
Yvonne de Reus

Ernst Klip
Jannie van Essen

Frans Tollenaar
Tonni Hoeksma

Anca Boonacker
Elke van Tour
Janni Hagoort