kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Beeldende kunstprijs La Lecq 2019

In het weekend van 4 t/m 6 oktober 2019 organiseert de Krimpener Kunstwaard ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de vereniging de beeldende kunstprijs La Lecq op een industriële locatie.

Helaas is de eerder geplande locatie (de Hollandialoods in Krimpen aan de IJssel) door onvoorziene omstandigheden niet meer beschikbaar. Het bestuur is in onderhandeling over een andere geschikte locatie in de regio.  

Binnenkort komt hier duidelijkheid over. 

Het thema voor La Lecq 2019 is GRID – ONDER CONSTRUCTIE.

Alle bouwplannen beginnen met een tekening binnen een raster. Een streng stramien waarbinnen alles mogelijk is.

Wat gaan we doen?
La Lecq 2019 bestaat in dit jubileumjaar uit twee onderdelen. Ten eerste de beeldende kunstprijs en ten tweede een gezamenlijk kunstwerk GRID – ONDER CONSTRUCTIE.

1. KUNSTPRIJS LA LECQ

Je kunt je aanmelden voor deelname aan de beeldende kunstprijs met een individueel kunstwerk. Dit werk zal in het teken staan van het thema GRID – ONDER CONSTRUCTIE; het proces, op weg naar een einddoel. Dit in te zenden werk wordt in het weekend van 4 t/m 6 oktober 2019 in de oude Hollandia loods geëxposeerd.

Zie de deelnamevoorwaarden en het inschrijfformulier. Met je inschrijving geef je automatisch aan dat je akkoord gaat met de deelnamevoorwaarden.

2. GEZAMENLIJK KUNSTWERK GRID – ONDER CONSTRUCTIE

Voorafgaand aan het expositieweekend maken ongeveer tien kunstenaars in enkele weken tijd onder regie van Studio igNor (Nora van Krimpen en René van Es) op locatie een gemeenschappelijk kunstwerk met als thema GRID – ONDER CONSTRUCTIE.

Wat gebeurt er als een groep vrijzinnige kunstenaars wordt losgelaten in een oude fabrieksloods? Met een stapel bouwmateriaal, maar zonder vastomlijnd plan? Blijven ze binnen het stramien of vinden ze een weg off grid?

Het concept GRID wordt in deze video uitgelegd in beelden.

Het doel van dit project is, naast exposeren, vooral ook experimenteren, ontmoeten en een artistiek en inspirerend werk maken. Middels dagelijkse beeldverslagen zal dit bijzondere proces vastgelegd worden en ook in de toekomst getoond kunnen worden.

Er is bouwmateriaal beschikbaar en er kan tegen vergoeding gebruik worden gemaakt van een nabijgelegen goed uitgeruste werkplaats. Het eindresultaat van dit gezamenlijke project wordt tegelijkertijd met de kunstprijs geëxposeerd in het weekend van 4 t/m 6 oktober 2019 .

Voor deelname aan dit gezamenlijk kunstwerk kun je je als kunstenaar aanmelden. Ook voor het maken van het beeldverslag, dat het proces van totstandkoming van het groepskunstwerk laat zien door middel van fotografie, tekening, film of woord, kunnen kunstenaars zich aanmelden. Aanmelden kan nog. Het is wel noodzakelijk dat je de eerste bijeenkomst bijwoont op zondag 1 september van 11 tot 17 uur. Opgeven kan via info@kunstwaard.nl. Aan deelname aan het gezamenlijk kunstwerk GRID – ONDER CONSTRUCTIE en de verslaglegging daarvan is geen prijs verbonden.

Concept en video gemaakt door Nora van Krimpen.