Kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Wil van Houselt

Abacica Ceramics

 

Keramiek is nier meer uit mijn leven weg te denken.

 

Een paar jaar geleden ben ik gefascineerd geraakt door keramiek. Al snel ontstond de behoefte naar meer en ben ik les gaan nemen. Daarnaast doe ik veel aan zelfstudie door  gewoon aan de slag te gaan. Ook de wereld van het glazuren fascineert mij en betekent een  extra uitdaging voor mij.

Mijn keramiekwerkstukken zijn niet onder één noemer te vangen. Ze variëren van windlichten en andere objecten tot mens en dier. Mijn beelden zijn realistisch  met soms wat fantasie- tot sprookjesachtig  elementen.  Mijn werk ontstaat vaak vanuit  een eigen gemaakte tekening en de inspiratie  kan  overal vandaan komen; soms zie ik een tafereeltje (natuur, gebouw, mens, dier, schilderij, van alles) en dan visualiseer ik er een bepaalde toepassing bij.
 

Na een lang droogproces worden de beelden gestookt op ongeveer 1100°C  Afhankelijk van de toplaag zijn de meeste beelden bestand tegen vorst alhoewel ik wel adviseer om tijdens extreme vorst de beelden te beschermen. De werkstukken zijn óf onbewerkt of bewerkt met oxides, zelfgemaakte glazuur  of porseleinverf.
 

Ik ben begonnen met een eendaagse workshop en het smaakte direct naar meer. Ik wilde alleen wel een eigen identiteit zien te ontwikkelen. Nog steeds ben ik zoekende naar een eigen stijl . Zelf vind ik dat mijn werk nu nog qua stijl alle kanten op gaat maar een goede vriendin-keramiste omschreef mijn werk als "typisch mijn stijl" en dat vond ik toch mooi gezegd.
 

Omdat ik toch wel graag origineel wil zijn hou ik constant mijn ogen open en probeer dingen uit.
De semi-sprookjesachtige taferelen boeien mij enorm en dit bepaalt wellicht verder mijn richting.
Ik struin boekenmarkten af voor oude prentenboeken doe zo ideeën op.
 

Ik heb ook al een aantal windlichten gemaakt die ik vervolgens glazuur met eigen gemaakte recepten moet toevoeging van originele oxides.

 

Contact: wilvanhoeselt@gmail.com