kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Corina Heijnis

Corina schildert vanuit het lege midden, zonder concept maar altijd met passie voor het onbewuste dat een schat aan wijsheid herbergt. De taal van de ziel maakt zij zo zichtbaar.

"Systemisch bewustzijn" vormgegeven door Corina Cornelia Klaske Heijnis-van den Berg (1969 - autodidact) in symbolistische schilderijen.


Schilderijen die vertellen over dynamische wetmatigheden in familiesystemen, organisaties, de samenleving en in het individu. Achter dit levensdoek heerst een allesomvattende eenheid. Deze streeft naar balans. Een wetmatige wereld waarin de grote ziel niemand uitsluit. De mens reist daarin voorbij de grenzen van het geweten en het lot.

~~~~~~

Familieopstellingen en systemisch werk wordt tegenwoordig veel ingezet om vraagstukken op te helderen. Het is een coachingsvorm vanuit gedachtegoed van Bert Hellinger, grondlegger van systemisch opstellingswerk. Corina is, naast kunstenares systemisch opsteller en verzorgd in haar praktijk De Zevende Dag spiegel-opstellingen. Het is een variant die de mens tijdens de opstelling letterlijk en figuurlijk een spiegel voorhoudt. Het aankijken van de ziel en het lichamelijk bewustzijn neemt bewegingen waar in de spiegel, die indrukwekkend zijn. Helend naar het verleden, heden en toekomst.

~~~~~~~

Zo mogen haar schilderijen je raken daar waar het schuurt. Waar je op wegkijkt, een emotie voelt opkomen. Elk schilderij vertelt van innerlijke en spirituele werelden.

Het leeft in ons allemaal.

Systemisch bewustzijn.

Insluiten, hoe moeilijk ook zal de mensheid redden. Het begint bij jou en mij individueel.


www.spiritualsoulart.com