kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

FGK Fotogroepkrimpen

FGK heeft tot doel om bij amatuer fotografen de fotografie te bevorderen en hen daarbij technisch en esthetistisch te vormen

De fotogroep brengt je op ideeen
Een fotograaf kan met de camera een tijdsbeeld, een beeldschoon, grappig, natuurgetrouw of ontroerend moment vastleggen. Een foto laat iets zien van de fotograaf en laat zien wat de fotograaf ziet. Een foto kan daarmee bij de kijker associatie of emotie oproepen. Door je aan te sluiten bij een fotogroep leer je meer en sneller door het contact en de uitwisseling van kennis en kunde met gelijkgestemden. 'Bekijk het eens anders'.


Om de twee weken kennis, passie en kunde delen
Sinds de oprichting in 2011 door initiatiefnemer en eerste voorzitter Cees Kol (1953-2016) is gebleken dat amateur fotografen uit de regio zich graag wilden verenigen. De vereniging telt circa 30 leden.


Maandfoto, groepsexcursies, exposities en meer
Om de kwaliteit van de fotografie te verbeteren kun je je laten inspireren door lezingen en presentaties van professionals. Ook is er elke maand een foto opdracht met een thema, de 'maandfoto'. Daarnaast zijn er verschillende excursies en andere evenementen. Verder wordt er jaarlijks een expositie georganiseerd. Ook het nabewerken van de foto's wordt belicht. De meest gangbare programma's hiervoor zoals Lightroom, Photoshop en/of Photoshop Elements passeren de revue.


Niets moet, alles mag
Als je lid wordt van de Fotogroep kun je zelf kiezen hoe actief je bent: wel of geen deelname aan uitstapjes of andere groepsactiviteiten.


Een bijeenkomst bijwonen?

Fotogroep Krimpen organiseert twee keer per maand een bijeenkomst in de Tuinkamer van het Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312 (ingang en parkeren aan Boezemdreef) in Krimpen aan den IJssel. Wilt u een bijeenkomst bijwonen, u bent van harte welkom, of mail ons van te voren.

fotogroepkrimpen@gmail.com

Bezoekt u ook eens onze website