Kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Hadewey Buitenwerf - van der Meer

Schildert, schrijft en illustreert

Hadewey volgde met veel plezier verschillende schildercursussen (2005 - 2012): schilderen met acrylverf, met olieverf; portret en model; en illustreren.

Naast het schilderen ontdekte zij dat schrijven en illustreren voor kinderen een inspirerende combinatie was. In 2013 verscheen haar eerste prentenboek. In 2015 het tweede. De prenten werden op verschillende plaatsen tentoongesteld en dat leidde weer tot nieuwe teken- en schilder projecten voor en met kinderen!

NIEUWS:

29 augustus 2017 is in de boekwinkels en web shops verkrijgbaar:

Dwalen door verhalen

Bijbelse thema's; alledaagse herinneringen

Een gespreksboek voor mensen die vergeetachtig worden of geheugenproblemen hebben en die van oudsher bekend zijn met bijbelverhalen. ISBN 978-90-8912-127-1


Prentenboek 'Een nieuw huis voor Slak' (2013)

voor kinderen van 3 - 6 jaar. (Uitgegeven bij Boekscout) De illustraties zijn foto's van collages. Het prentenboek is te bestellen via de webwinkel van Boekscout: www.boekscout.nl/shop/

Prentenboek 'Het zere pootje van Eekhoorn' (2015)

Het prentenboek is uitgegeven in eigen beheer. Er zijn nog enkele exemplaren te verkrijgen bij de boekhandel De Korf, Korf 31 en bij boekhandel Brugzicht, Stad- en Landschap 25-29, in Krimpen aan den IJssel.

Geschikt voor kinderen van 3 - 6 jaar.

Exposities

  • 2013 - 2016: De Tuyter, Krimpen aan den IJssel,(collages); Bibliotheek Krimpen aan de Lek, (collages); Bibliotheek Lekkerkerk, (collages); Galerie Oudeland, Berkel en Rodenrijs (collages); Galerie Oudeland, Berkel en Rodenrijs (acryl- en olieverfschilderijen); Trompenburg Tuinen & Arboretum, Rotterdam (collages); Polikliniek Bergschenhoek (collages); Cultuurhuis Krimpen a/d Lek (prenten);
  • De Fabriek, Maarssen (voor het Nederlands Bijbelgenootschap: 6 panelen Ark van Noach/ kinderproject)
  • Kruiskerk Amstelveen (twee kinderprojecten o.a. de Ark van Noach, als vlag aan de toren en panelen van het verhaal van Jozef)

Opleiding: Sociologie (Erasmus Universiteit Rotterdam); werkzaam als sr. gemeente-adviseur in Zuid-Holland bij de Protestantse Kerk in Nederland; volgde schilder- en illustratiecursussen bij de SKVR in Rotterdam en bij Atelier Hoeneveld in Lekkerkerk.

Vanaf 2011 is Hadewey voorzitter van de KunstKring Krimpen in Krimpen aan den IJssel. Zie daarvoor:

www.kunstwaard.nl/kunstenaar/kunstkring-krimpen/