kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Ina Verkaik

Beeldend kunstenaar en docente..

Ina Verkaik is afgestudeerd als kunstdocent. Vanaf 1997 geeft zij lessen tekenen, schilderen en ruimtelijk werken onder de naam Atelier LOKAAL. Met haar mobiele atelier rijdt zij door de Krimpenerwaard om op diverse locaties les te geven. Daarnaast is zij ook werkzaam als vakdocent beeldende kunst in het primair en voortgezet onderwijs.

Sinds 2018 is Ina actief als coach cultuureducatie met kwaliteit om leerkrachten uit het basisonderwijs te ondersteunen bij het versterken van cultuuronderwijs.

www.atelierlokaal.nl

www.facebook.com/verkaikina

www.facebook.com/Atelier.Lokaal


Kunst van Ina Verkaik

Voor wie op de hoogte is van de kunst van Ina weet dat de stoel een terugkerend thema is. Zowel schilderijen als ruimtelijk werk laten enkele stoelen of hele groepen stoelen zien. Geen stoelen om op te gaan zitten. Maar om je in verbeelding mee te nemen naar herkenbare situaties waar menig mens zich in bevindt. Of dit nu een relatie is met de ander of met een groep onbekenden wachten op de bus. Daarnaast doet Ina in haar schilderijen onderzoek naar de werking van kleur. Nuancering in kleur. Kleur als symbool voor diversiteit. Kleur om te benaderen of om terug te deinzen. Abstracte vormen of herkenbare kleurpatronen.