kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Karolinne Engelen

Keramiek

13 jaar geleden kwam ik in aanraking met keramiek, toen nog als hobby. Ik vond werken met klei en glazuren zo leuk dat ik in 2010 ben begonnen met de driejarige keramiekopleiding in Gouda (de "Nederlandse Keramiekopleiding", voorheen SBB Gouda). In 2013 heb ik mijn diploma handvormen gehaald. Vanaf 2014 heb ik een atelier aan huis. Hier geef ik cursussen en workshops en maak ik mijn eigen werk.


Ik laat mij graag inspireren door de natuur, in het bijzonder door de zee en alles wat daar in leeft. Ik maak mijn eigen gipsmallen, o.a. van (echte!) vissen, fossielen, schelpen en zeesterren. Hierin wordt de klei gedrukt of gegoten. Het resultaat verwerk ik vervolgens in o.a. wandpanelen, kralenpalen, schalen en vazen; er ontstaat een uniek object.


Ook bladeren, stoffen, kant en stempels maken prachtige afdrukken in de klei. Ik vind het leuk om hiermee te experimenteren en ben regelmatig bezig met het uitwerken van nieuwe idee├źn. Daarin probeer ik steeds meer mijn eigen signatuur te ontwikkelen. Een hele uitdaging want keramiek en glazuren bieden oneindig veel mogelijkheden.


www.engelenkeramiek.nl