kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Kea Koot

Beelden en schilderijen

In 2001 ben ik, na het beƫindigen van een drukke baan, serieus aan de slag gegaan met tekenen en schilderen.Om mij te ontwikkelen in deze disciplines heb ik diverse opleidingen gevolgd, o.a. aquarelleren bij Annie de Joode in Gouda en acrylschilderen bij Atelier Lokaal te Lekkerkerk. Ook heb ik hier beeldhouwlessen gevolgd.

Schilderen

Mijn schilderijen zijn voornamelijk realisitisch met af en toe een abstracte of surrealistische zijsprong. Hierbij laat ik mij inspireren door de natuur om mij heen, de polder met haar brede rivieren en Hollandse luchten, en mijn eigen tuin met zijn veelheid aan bloemen en kleuren. Maar ook de kust is een dankbare inspiratiebron.

Beeldhouwen

Beelden maak ik van albast, serpentijn of speksteen. Soms abstract van vormgeving, soms realistisch. Hierbij laat ik mij leiden door het gevoel dat de steen mij geeft. Vaak ontstaan dan vogels.

Beeldentuin

Ik ben eigenaar van beeldentuin "De Lek in Beeld", gelegen aan de Lekdijk-West 83 te Bergambcht. De tuin is ca. 6.500 m2 groot en is prachtig aangelegd met bloemenborders, moestuin, kikkerpoel, hoogstamboomgaard en wildebloemenwei. Van mei t/m september exposeren hier ca. 20 kunstenaars met beelden van steen, brons, keramiek en ander ruimtelijk werk. De tuin vormt een prachtige achtergrond voor de kunstwerken.

Tevens zijn er 2 binnen-expositieruimtes, het atelier en de grote veldschuur, waarin schilderijen, fotografie en klein ruimtelijk werk orden geƫxposeerd.

De tuin is ieder weekend open, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Groepen zijn ook op andere dagen en tijden welkom (op afspraak). Meer informatie op www.delekinbeeld.nl


Beeldhouwlessen

In 2017 starten we in de beeldneetuin met beeldhouwlessen onder leiding van Ina Hoeneveld van atelier Lokaal in Lekkerkerk.

De lessen beginnen op 15 mei. Binnenkort meer informatie hierover op de website van de beeldentuin en op de website van Atelier Lokaal, www.atelierlokaal.nl