Kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Nanda Hoep

Portret/wildlife

Olieverf-schilderijen. Portretten en wildlife, vrij werk en in opdracht.

Mijn naam Nanda Hoep (-van der Grijn) en ik groeide op in mijn geboorteplaats Schoonhoven. Ik was als buitenkind vaak te vinden in de omringende groene polders en op de uiterwaarden langs de rivier de Lek. Op het artistieke vlak ontwikkelde ik mij via tekenen, aquarelleren en als keramiste. Was een periode tuinarchitect en startte uiteindelijk met het maken van portretten in pastelkrijt. Dit laatste leidde rond 1993 tot een switch naar olieverf, waarna de eerste portretopdrachten snel volgden.

 

Tijdens een lange reis in Zuid-Afrika ervoer ik het contact met het licht, de geluiden maar ook de stilte en de dieren. Kortom de sfeer van het land. Onder de indruk van de krachtige uitstraling van de in vrijheid levend dieren, ontstond de behoefte om ook wildlife-portretten te gaan maken. Zodoende schilder ik tegenwoordig olieverfportretten van mens én dier, in opdracht en als vrij werk. Inmiddels nam ik deel aan diverse exposities.

 

Kenmerkend voor de eigenheid in mijn werk zijn de benadering van het onderwerp, die zich vooral uit in de manier van uitsnede en de lichtval. Toeschouwers voelen zich bij de wildlife-schilderijen vaak zeer close met het dier en gaan op in bijvoorbeeld de blik in de ogen en de majestueuze, unieke onaantastbare uitstraling van het geportretteerde dier.