kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Remi Kruizinga

Intuïtief beeldhouwen in steen

Lid van de Beeldhouwgroep BeeldTaal en de Artist Group, World Art Foundation. Diverse steensoorten qua kleur, tekening en formaat. Verrassende resultaten zowel abstract als figuratief. 100% met de hand gemaakt. Ook voor workshops op verschillende locaties in het land.


Verkorte Biografie Remi Kruizinga

Stolwijk, Geboren 8 maart 1953 in Den Haag.

De kunstzinnige ontwikkeling van de beeldhouwer Remi Kruizinga begon reeds op zeer jeugdige leeftijd en kreeg een sterke impuls op de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam waar hij de richting beeldhouwen volgde. De studie aan de Academie combineerde hij met een opleiding aan de Grafische School in Utrecht en Rotterdam, waarna hij aanvankelijk lange tijd werkzaam was in de grafische sector.

In 1998 kwam hij via de World Art Foundation in contact met beeldhouwers in Zimbabwe. Een vierdaagse workshop en later een Kunst en Cultuurreis naar Tengenenge in Zimbabwe bleek als katalysator te werken. In hetzelfde jaar besloot hij zijn grafische activiteiten te verminderen ten gunste van het beeldhouwen.

Sinds 2003 is beeldhouwen en het geven van Workshops Intuïtief Beeldhouwen zijn belangrijkste bron van inkomsten geworden. Tijdens deze workshops leert hij anderen te werken "vanuit de steen". Daarbij is het de bedoeling zoveel mogelijk de (vorm van de) steen als uitgangspunt te nemen en de eigen fantasie en creativiteit te gebruiken bij het bepalen welk beeld er gaat ontstaan.

Het is belangrijk om thuis te raken in de verschillende steensoorten, zowel wat betreft de hardheid, als de kleuren en het karakter van de steen; het echte handwerk maakt het mogelijk om alles wat je doet ook echt te voelen!

Remi houdt van balans, scherpe, maar toch gladde lijnen en vormen, symmetrie/of toch weer niet, kracht maar toch zacht, contrast en verlopen. Het hangt er maar net van af!


Remi Kruizinga, Beeldend Kunstenaar/Sculptor

Kerksingel 45 - 2861 AG Bergambacht

Mobiel: 06-53 30 31 07

Telefoon: (0182) 34 25 24

Site: www.remikruizinga.nl

E-mail: remi.kruizinga@inter.nl.net


Wilt u een eigen beeld hakken uit steen? Dat kan!

Workshops intuïtief Beeldhouwen in Steen

Remi geeft al jaren met veel succes workshops Intuïtief beeldhouwen onder andere op de locatie Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt in Groot-Ammers.

Intuïtief beeldhouwen is een werkwijze waarin de uiteindelijke vorm ontstaat uit een direct contact tussen materie (steen) en gevoel. Het ontspannen en intuïtief werken vanuit de steen vormt de basis van de workshop. Ervaring is niet vereist. De workshopdagen zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag. Het minimum aantal deelnemers is 2 en maximaal 6 personen per workshopdag.


Voor groepen en bedrijven zijn speciale afspraken mogelijk.


Om een indruk te krijgen van de manier waarop de workshops gegeven worden, het schema voor dit seizoen en van het werk van Remi zelf, kunt u het beste zijn WebSite bezoeken.