kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Sian Liem

Abstract-figuratief

Figuratieve schilderijen en collages. 

 

Sinds 1997 houdt Sian Liem zich bezig met schilderen. Karakteristiek aan haar werken is het meandererende ritme van warme kleuren met heldere composities waar een krachtige structuur doorheenloopt. Acryl, oliekrijt en collages vormen hierin essentiële ingrediënten. Geïnspireerd door haar verre reizen, oosterse achtergrond en dichter bij huis, alledaagse huishoudelijke voorwerpen resulteerde dit in een aantal thema?s: van markten, wereldvrouwen, strandhuizen, XXL-serie en tot de recente bomenserie. In deze geabstraheerde realiteit wordt de nadruk gelegd op het lijnen- en vlakkenspel.

 

Een belangrijk aspect van de diverse series, zoals ?Wereldvrouwen? en ?Bomen?, is Sians maatschappelijke betrokkenheid in de multiculturele discussie.  

 

?Niet zozeer de verschillen, maar juist de overeenkomsten is hetgeen wat aandacht verdient, wat telt.?  

 

De schilderijen van Sian Liem zijn o.a. aangekocht door de Sociaal Economische Raad, Unicef, Rabo Bank Krimpen a/d Lek en de gemeente Krimpen a/d IJssel. Daarnaast waren haar werken onder meer te bezichtigen in de Rechtbank te Rotterdam, galerie ?Walls? te Amsterdam en galerie ?De l?Angle? te Parijs. <o:p></o:p>

 

http://www.sianliem.nl