kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Yvonne de Reus

novYtyd

Atelier/Galerie, Workshopruimte

 

Mijn naam is Yvonne de Reus-de Bruin en ik ben op 7 oktober 1959 in Rotterdam geboren. Ik ben sinds 1990 actief met schilderen, (interieur) tekenen en andere creatieve bezigheden. Na de MTS voor meubilerings- en houtbedrijven, afdeling woninginrichting, heb ik veel ervaring opgedaan in de meubelbranche waar ik onder andere advieswerk deed en interieurtekeningen maakte. Later heb ik me meer beziggehouden met tekenen en schilderen. Toen de mogelijkheid zich voordeed een klein winkeltje te beginnen in het nieuwe gebouw De Vuurdonk in Bergambacht, midden in het mooie Groene Hart, is NOVYTYD ontstaan.

NOVYTYD is een kleine, gezellige ruimte waar ik mijn eigen werk en dat van anderen kan laten zien, cursussen kan geven en workshops kan organiseren. Voorop staat om samen met anderen lekker bezig te zijn, even je zinnen te verzetten en met een zelf gemaakt product naar huis te gaan. Wat wil je nog meer !!!

Vanaf begin oktober 2013 gaan er weer nieuwe teken-/schildercursussen van start.

Een teken-/schildercursus bestaat uit 12 lessen van 2,5 uur in groepjes van max. 6 personen. De cursussen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen, met of zonder ervaring. We beginnen met een aantal tekenoefeningen, we besteden aandacht aan kleurenleer en daarna gaan we aan de slag met schilderen met (acryl)verf op doek.

NOVYTYD organiseert verschillende workshops zoals een workshop sculpturen maken, tekenen/ schilderen, sieraden maken van rubber, mozaïeken etc.