kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

KUNSTMANIFESTATIE IN LEKKERKERK

Tijdens de Open Monumentendagen van 9 en 10 september organiseert de Vereniging Krimpener Kunstwaard een kunstmanifestatie op de Oude Scheepssloperij aan de Opperduit 69a in Lekkerkerk. Op deze inspirerende locatie zijn bijzondere en vele verschillende kunstuitingen te bewonderen. Zo zijn er onder meer conceptuele kunst, beeldhouwwerk, keramiek, en fotografie vertegenwoordigd. Sommige kunstwerken worden terplekke gemaakt of zijn speciaal voor deze locatie gemaakt. Er wordt een metamorfose tot stand gebracht waarbij het oorspronkelijke karakter van deze plek behouden blijft.

Totaal 20 kunstenaars tonen hun werk op het terrein, zowel binnen als buiten. Bezoekers kunnen naast het bekijken van al deze kunstwerken genieten van demonstratie graffiti op een oude scheepshuid, creatief aan het werk gaan met een wedstrijdelement en er kan een kunstwerk gekocht worden waar eerst iets voor gedaan moet worden.

Live muziek van twee getalenteerde zangeressen. Een optreden op vrijdagavond en op zondagmiddag. 

Er is ook aandacht voor de historie met een kleine expositie over het neerstorten en bergen van een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog.

De Kunstmanifestatie op het terrein van de Oude Scheepssloperij Opperduit 69a in Lekkerkerk is geopend op:

8 september vanaf 19.00 uur met de opening rond 20.00 uur door o.a. wethouder Wisja Pannekoek;
9 september van 10.00 uur tot 17.00 uur;
10 september van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Zowel op 8, 9 en 10 september ben je van harte welkom op deze bijzondere Kunstmanifestatie.