Kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Kunststroming 2018

KU
NSTSTROMING 2018

De Vereniging Krimpener Kunstwaard organiseert de vierde editie van Kunststroming. Een succesvolle tweejaarlijkse kunstroute door de Krimpenerwaard. Op 8/9 en 15/16 september 2018 kun je werk van kunstenaars zien in unieke, oude en historische locaties!

De kunstroute, die plaats vindt in Schoonhoven, langs beide zijden van de rivier de Vlist en in Haastrecht, wil beeldende kunst tonen in een breed scala van disciplines zoals foto, film, beeldhouwwerk, schilderijen en installaties. De kunstwerken worden geëxposeerd in boerderijen, kerken, molens, monumentale huizen en tuinen van particulieren en andere historische gebouwen. De kunstroute trekt bezoekers uit de regio, maar vooral van buiten de regio.

Het thema voor Kunststroming 2018 is NATURA. Een kunstroute met beeldende kunst in de natuur, over de natuur, met natuurlijke materialen, spelend, variërend, reagerend op de natuur. De Krimpenerwaard met zijn bijzondere polderlandschap biedt daarvoor een uniek podium.


Zie hier de voorwaarden voor deelnemende kunstenaars.Vereniging Krimpener Kunstwaard organiseert sinds 2012 om het jaar het evenement ‘Kunststroming’.
De eerste twee edities waren in 2012 en 2014 langs beide zijden van de rivier de Lek. De derde editie in 2016 was van Haastrecht, langs beide zijden van de rivier de Vlist, naar Schoonhoven. De deelnemende kunstenaars kwamen uit Nederland, België en Engeland. Zij lieten diverse disciplines zien, zoals foto, film, beeldhouwwerk, schilderijen en installaties. De kunstwerken werden geëxposeerd in boerderijen, kerken, molens, monumentale huizen en tuinen van particulieren en andere historische gebouwen.