kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

KUNSTSTROMING

De vierde editie van Kunststroming, een succesvolle tweejaarlijkse kunstroute door de Krimpenerwaard, heeft plaatsgevonden in de weekenden 8/9 en 15/16 september 2018.

De kunstroute, die plaatsvond in Schoonhoven, langs beide zijden van de rivier de Vlist en in Haastrecht, toonde beeldende kunst in een breed scala van disciplines zoals foto, beeldhouwwerk, schilderijen en installaties. De kunstwerken werden geëxposeerd in boerderijen, kerken, molens, monumentale huizen en tuinen van particulieren en andere kenmerkende gebouwen. Nieuw dit jaar was de landschapskunst, dat heel mooi in het landschap paste van de Vlist en Kunststroming een extra dimensie gaf. 

NATURA was het thema voor Kunststroming 2018. Een kunstroute met beeldende kunst in de natuur, over de natuur, met natuurlijke materialen, spelend, variërend, reagerend op de natuur. De Krimpenerwaard met zijn bijzondere polderlandschap biedt daarvoor een uniek podium.

Vereniging Krimpener Kunstwaard organiseert sinds 2012 om het jaar het evenement ‘Kunststroming’.

De eerste twee edities waren in 2012 en 2014 langs beide zijden van de rivier de Lek. De derde editie in 2016 was van Haastrecht, langs beide zijden van de rivier de Vlist, naar Schoonhoven. De deelnemende kunstenaars kwamen uit Nederland, België en Engeland. Zij lieten diverse disciplines zien, zoals foto, film, beeldhouwwerk, schilderijen en installaties. De kunstwerken werden geëxposeerd in boerderijen, kerken, molens, monumentale huizen en tuinen van particulieren en andere historische of kenmerkende gebouwen.

Op Facebook Kunststroming zijn foto's en filmpjes van Kunststroming 2018 te bekijken.

Sponsoren