kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

KUNSTSTROMING 2020


UITSTEL  KUNSTSTROMING
Wij hebben veel inschrijvingen ontvangen voor het kunstevenement Kunststroming in september 2020. Het moet een groot evenement worden met exposities, buitenkunst, theater, muziek en deelname van scholen. Echter, vanwege het coronavirus zijn er zoveel onzekerheden dat we na de update van 31 maart hebben besloten dat het evenement uitgesteld moet worden. We waren al een eind op weg met de voorbereidingen maar het wordt te kort dag om deze op tijd af te ronden. We gaan op zoek naar een nieuwe datum in 2021. We zullen daarover op deze plaats een bericht plaatsen en diegenen die zich hebben ingeschreven persoonlijk berichten.


Kunststroming 2020 is een grootschalige beeldende kunstmanifestatie. Grote variëteit, kwaliteit en aantrekkelijkheid zijn de voorwaarden om publiek van binnen en buiten de regio te verleiden om naar de randen van de Krimpenerwaard en Gouda te komen. In de afgelopen jaren vond Kunststroming al vier maal plaats langs de rivieren die de Krimpenerwaard begrenzen; in 2012 en 2014 langs de rivier de Lek, in 2016 en 2018 langs de rivier de Vlist.

Deze 5e editie van Kunststroming wordt uitgevoerd langs de Hollandse IJssel, op één grote locatie: GOUDasfalt. Op deze bijzondere industriële en culturele locatie willen wij een kunstzinnige ontmoeting realiseren tussen de polder Krimpenerwaard en de stad Gouda. De Hollandse IJssel en specifiek het grondgebied van GOUDasfalt markeren van oudsher de grens tussen stad en polder.

Het evenement Kunststroming 2020 vindt plaats gedurende één lang weekend en wordt georganiseerd door een organisatiecomité van de Vereniging Krimpener Kunstwaard en de Goudse Kunststichting Firma Van Drie.

Met het thema OVER GRENZEN willen we kunstenaars inspireren om op allerlei manieren vorm te geven aan deze culturele manifestatie. Naast exposities van deelnemende kunstenaars zullen ook kleinschalige optredens, workshops en culturele activiteiten voor alle leeftijden worden georganiseerd. Op het terrein zijn ook ambachtelijke ondernemers, horeca en parkeerplaatsen aanwezig.

Kunststroming 2020 is uitgesteld, daarom is de website van Kunststroming opengesteld voor de expositie Wat een jaar!.

Expositie WAT EEN JAAR!  Bijzondere uitnodiging

We leven in een bijzondere tijd met veel zorgen over hoe het verder zal gaan. Ontmoetingen, grootschalige evenementen, drukke openingssessies, groepsbijeenkomsten enzovoort kunnen voorlopig niet. Toch biedt deze tijd ook kansen en inspiratie. Kunstenaars voelen de tijdgeest goed aan en weten dat mooi te verwoorden en uit te beelden. Dat zou wel eens tot een bijzondere expositie kunnen leiden!

Net als voorgaande jaren willen we ook dit jaar eindigen met een groepsexpositie, als het kan in december in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Wat zou toepasselijker zijn dan tijdens deze expositie jullie beleving van dit uitzonderlijke jaar 2020 te laten zien. Op doek, in een beeld, op een foto, in een gedicht, op welke manier dan ook... Je kunt er nu al mee beginnen, misschien ben je er al mee bezig, of wacht je liever even...

We nodigen je uit om je idee of een foto van je werk in te sturen naar info@kunstwaard.nl.  We beginnen dan z.s.m. met een 'groeigalerij' op Facebook en op onze website en vragen je later of je wilt exposeren. Kenners weten inmiddels dat in De Tuyter niet alles mogelijk is: werken moeten plat zijn om te kunnen hangen en klein (i.v.m. de vitrines) als ze driedimensionaal zijn. Maak je gebruik van Facebook: deel alvast je ideeën en je vorderingen!

We zien hier graag zoveel mogelijk kunstenaars aan meedoen en daarom geldt deze uitnodiging ook voor deelnemers die geen lid zijn van onze vereniging. Deel dit bericht dus met iedereen die hier plezier aan kan beleven.

We kijken uit naar de resultaten, veel succes!

Sponsoren