kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

expositie WAT EEN JAAR!

In 2020 geen grootschalige evenementen zoals Kunststroming, drukke openingssessies en groepsbijeenkomsten. Om kunst en kunstenaars een podium te bieden zijn we gestart met de online groepsexpositie Wat een jaar!. 

Wat maakte 2020 uitzonderlijk: 75 jaar bevrijding, milieuproblematiek, racisme of de coronacrisis. Of was het voor jou een jaar van bezinning en neem je je eigen onderwerpen onder de loep. Kunstenaars laten zien wat hen in 2020 heeft bewogen of geïnspireerd op doek, in een beeld of in een gedicht.

Er zal een kleine 20 kunstwerken ‘life’ te zien in Ontmoetingscentrum De Tuyter aan de Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel. Op dit moment is De Tuyter gesloten.

De fotogalerij Wat een jaar! is nog te bekijken op de website en op de Facebookpagina van de vereniging. 

Kijk voor openingstijden van De Tuyter op de webstite van De Tuyter: tuyter.nl/contact/.

26-04-2021 UPDATE KUNSTSTROMING
Kunststroming 2020 is uitgesteld naar 10 tot 12 september 2021. De locatie GOUDasfalt is hiervoor gereserveerd.  Of het evenement daadwerkelijk doorgang kan vinden hangt af van de mogelijkheden die de overheid ons – gezien het verloop van corona en de bijbehorende maatregelen – biedt. We hebben berekend hoeveel tijd er nodig en haalbaar is voor de voorbereiding en komen tot de volgende conclusie: Kunststroming 2021 kan doorgaan als uiterlijk 1 juli a.s. duidelijk is dat er in september  geen belemmerende maatregelen meer zullen zijn. De eerste voorbereidende stappen kunnen dus op 1 juli – of zoveel eerder als mogelijk is - worden gezet. Waarbij we natuurlijk hopen dat we niet opnieuw ‘teruggefloten’ worden.

Het programma van Kunststroming passen we dusdanig aan dat het voor de deelnemers aantrekkelijk blijft om mee te doen. Voor bezoekers organiseren we zo nodig gecontroleerde toegang, bijvoorbeeld als er maar een beperkt aantal mensen tegelijk in de binnenruimte mag zijn. Kunstenaars die zich hebben aangemeld krijgen hierover persoonlijk bericht.

In de afgelopen jaren vond Kunststroming al vier maal plaats langs de rivieren die de Krimpenerwaard begrenzen; in 2012 en 2014 langs de rivier de Lek, in 2016 en 2018 langs de rivier de Vlist. Deze 5e editie van Kunststroming wordt uitgevoerd langs de Hollandse IJssel, op één grote locatie: GOUDasfalt. Op deze bijzondere industriële en culturele locatie willen wij een kunstzinnige ontmoeting realiseren tussen de polder Krimpenerwaard en de stad Gouda. De Hollandse IJssel en specifiek het grondgebied van GOUDasfalt markeren van oudsher de grens tussen stad en polder. Op het terrein zijn ook ambachtelijke ondernemers, horeca en parkeerplaatsen aanwezig.

Het evenement Kunststroming 2021 vindt plaats gedurende één lang weekend en wordt georganiseerd door een organisatiecomité van de Vereniging Krimpener Kunstwaard en de Goudse Kunststichting Firma Van Drie.

 

Sponsoren