kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

KUNSTSTROMING 2021

19-05-2021 UPDATE KUNSTSTROMING 2021
Nu het er op gaat lijken dat Kunststroming dit jaar op 10-11-12 september kan doorgaan, nodigen we jullie uit om - mocht je je eerder niet hebben aangemeld - alsnog mee te doen met de expositie. We besluiten uiterlijk 1 juli of we de voorbereidingen gaan voortzetten. We doen dan ons uiterste best om er een fantastisch evenement van te maken! Voor deelname is nodig dat je akkoord gaat met de (geactualiseerde) voorwaarden en voor 1 juni een berichtje stuurt naar kunststroming@kunstwaard.nl. Je ontvangt dan direct een aanmeldingsformulier. De voorwaarden vind je hier.
Ben je niet bekend met de locatie waar KS2021 plaatsvindt? Kijk eens op GOUDasfalt.nl. Je vindt ook filmpjes van het terrein op YouTube, en hierbij een filmpje van de ruimte onder het zonnedak. Zowel voor grote als kleine kunstwerken is de semi-open ruimte onder het zonnedak een prima alternatief. Omdat we niet weten of de binnenruimtes t.z.t. toegankelijk mogen zijn, raden we je aan om in te schrijven met werken die weerbestendig zijn.

In de afgelopen jaren vond Kunststroming al vier maal plaats langs de rivieren die de Krimpenerwaard begrenzen; in 2012 en 2014 langs de rivier de Lek, in 2016 en 2018 langs de rivier de Vlist. Deze 5e editie van Kunststroming wordt uitgevoerd langs de Hollandse IJssel, op één grote locatie: GOUDasfalt. Op deze bijzondere industriële en culturele locatie willen wij een kunstzinnige ontmoeting realiseren tussen de polder Krimpenerwaard en de stad Gouda. De Hollandse IJssel en specifiek het grondgebied van GOUDasfalt markeren van oudsher de grens tussen stad en polder. Op het terrein zijn ook ambachtelijke ondernemers, horeca en parkeerplaatsen aanwezig.

Het evenement Kunststroming 2021 vindt plaats gedurende één lang weekend en wordt georganiseerd door een organisatiecomité van de Vereniging Krimpener Kunstwaard en de Goudse Kunststichting Firma Van Drie.

EXPOSITIE WAT EEN JAAR!

In 2020 geen grootschalige evenementen zoals Kunststroming, drukke openingssessies en groepsbijeenkomsten. Om kunst en kunstenaars een podium te bieden zijn we gestart met de online groepsexpositie Wat een jaar!. 

Wat maakte 2020 uitzonderlijk: 75 jaar bevrijding, milieuproblematiek, racisme of de coronacrisis. Of was het voor jou een jaar van bezinning en neem je je eigen onderwerpen onder de loep. Kunstenaars laten zien wat hen in 2020 heeft bewogen of geïnspireerd op doek, in een beeld of in een gedicht.

Er zal een kleine 20 kunstwerken ‘life’ te zien in Ontmoetingscentrum De Tuyter aan de Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel. 

De fotogalerij Wat een jaar! is nog te bekijken op de website en op de Facebookpagina van de vereniging. 

Kijk voor openingstijden van De Tuyter op de webstite van De Tuyter: tuyter.nl/contact/.

 

Sponsoren