kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

KUNSTSTROMING 2021

BUITENKUNST OP HET TERREIN VAN GOUDasfalt
Gouderaksedijk 32, 2808 NG  Gouda (Buurtschap Stolwijkersluis)  

Over Grenzen

Het evenement Kunststroming 2021 vond plaats gedurende één lang weekend (10, 11 en 12 september 2021) en werd georganiseerd door een organisatiecomité van de Vereniging Krimpener Kunstwaard en Kunstcentrum Firma Van Drie.

Ongeveer 35 landelijke kunstenaars (waaronder regionale kunstenaars van de Vereniging Krimpener Kunstwaard en Kunstcentrum Firma Van Drie uit Gouda) exposeerden hun werk in deels overdekte buitenruimte(n) op het terrein van GOUDasfalt gelegen aan de levendige stadsoever van de IJssel in de Krimpenerwaard.

Op deze bijzondere industriële en culturele locatie realiseerden wij een kunstzinnige ontmoeting tussen de polder Krimpenerwaard en de stad Gouda. De Hollandse IJssel en specifiek het grondgebied van GOUDasfalt markeren van oudsher de grens tussen stad en polder. 

Kijk hier naar de deelnemende kunstenaars.

Kijk ook op 
www.facebook.com/kunststromingKrimpenerwaard
 

 

In de afgelopen jaren vond Kunststroming vijf maal plaats langs de rivieren die de Krimpenerwaard begrenzen: in 2012 en 2014 langs de rivier de Lek, in 2016 en 2018 langs de rivier de Vlist en in 2021 aan de Hollandse IJssel.