kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Word jij de nieuwe polderdichter van de Krimpenerwaard?

31-05-2022 tot 16-09-2022 Verenigingsactiviteiten

Eind september 2022 kiezen de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel voor de komende twee jaar een nieuwe polderdichter. Voor de achtste keer kunnen regiodichters strijden om deze bijzondere en eervolle titel. Dichters uit Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel, ervaren en in de dop, jong en oud, stil of opvallend, vernieuwend of traditioneel, kunnen aan de verkiezing deelnemen. Iedereen die voor de titel in aanmerking wil komen kan daarvoor drie passende gedichten insturen naar het emailadres: polderdichterkrimpenerwaard@kpnmail.nl

Van de nieuwe polderdichter voor 2023 – 2024 wordt gevraagd:
- Dat hij op een eigen manier schrijft over wat er leeft en gebeurt  in de Krimpenerwaard.
- Dat hij bezingt wat hem raakt in het landschap, in het dagelijkse reilen en zeilen of in de politiek.
- Dat hij daarvoor minimaal vijf keer per jaar een nieuw gedicht schrijft.  
- Dat hij zijn poëzie op een aansprekende manier over het voetlicht kan brengen.

De huidige polderdichter, Teus Stouthart sluit zijn polderdichterschap in september af. Ondanks de corona jaren - met weinig culturele activiteiten - zat hij niet stil! Zijn regelmatig geplaatste gedichten in het huis aan huisblad Het Kontakt staken lezers een hart onder de riem. In oktober 2021 schreef hij een tekst voor de muzikale compositie Circles of Consolation van Klaas Coulembier. Een lied dat als bezinningsmoment na corona op diverse plaatsen in de Krimpenerwaard door koren is uitgevoerd. 

De organisatie van de polderdichter Krimpenerwaard is in handen van de Krimpener Kunstwaard. Kijk hier voor meer informatie en de deelnemersvoorwaarden voor de verkiezing of ga naar de Facebook pagina van Polderdichter Krimpenerwaard.