kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

EXPOSITIE 'SYLCo CONTEMPORY ART' IN DE TUYTER

17-07-2024 tot 16-09-2024 Exposities
Adres:Nachtegaalstraat 8 /2922 VL /Krimpen aan den IJssel

Sylvia Blind (Rotterdam 1985), de kunstenaar achter SYLCo CONTEMPORARY  ART, is autodidact kunstenaar en heeft een achtergrond als apotheker. Gelijkenissen tussen beide zijn het continu toepassen van conceptueel en creatief denken en handelen en het streven naar vooruitgang. Dit hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn; simpel is vaak krachtig. SYLCo is gespecialiseerd in abstracte artworks. Om tot haar creaties te komen past SYLCo vaak 'bewegende' conceptuele elementen toe, zoals het laten rollen van knikkers. Het conceptuele is ook terug te vinden in de namen van de artworks. De artworks zijn van hoge kwaliteit en gecreëerd met mooie materialen, o.a. acrylverf, aquarel, papier en katoen.
 De wens om de conceptuele, abstracte creaties te delen met anderen in combinatie met jarenlange ervaring met het creëren van kunst werd omgezet in daadkracht en resulteerde in de start van SYLCo met de lancering van kunstprojecten de 'The Reinvent collection' en 'Kinetification – Action NOW! collection'. SYLCo Contemporary Art is een Online Gallery voor hedendaagse kunst. SYLCo combineert conceptuele en gemengde technieken om tot abstracte verschijningsvormen te komen.

Een groot deel van onze kostbare tijd brengen we binnen door. SYLCo heeft als ambitie om binnenruimtes inspirerend te maken met breinprikkelende artworks. De artworks van SYLCo zijn ontstaan vanuit een zoektocht naar eenvoud, duurzamer leven en een andere manier van denken. Van 'willen worden' naar 'zijn'. Dat resulteerde in concepten welke ten uitvoer worden gebracht in abstracte verschijningsvormen, in het hier en nu, bedoeld om het brein te prikkelen. De artworks van SYLCo zijn uniek en zo gecreëerd dat ze in het hier en nu passen, en ook over tien jaar nog steeds een lust voor het oog zijn. Naast de artworks toont Sylvia ook de aquarellen van haar twee kinderboeken, De Knikkerkoning en De Knikkerkoning en de Sterrenkroon.

De opening van de expositie vindt plaats op donderdag 18 juli. Ontvangst om 19.30 uur en opening om 20.00 uur. Iedereen is hierbij van harte welkom.