kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Raamexposities Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel

 

Winkelcentrum Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel zocht voor een tijdelijk leegstaand winkelpand een creatieve oplossing en benaderde daarvoor de Vereniging Krimpener Kunstwaard. Een een-tweetje over het houden van raamexposities was snel gemaakt. Het leegstaande pand schuin tegenover de Hema is door de winkeliersvereniging voorzien van een achterwand, verlichting en de benodigde presentatiematerialen. Op de vraag van de Vereniging Krimpener Kunstwaard aan haar leden of er belangstelling was om te exposeren in winkelcentrum Crimpenhof reageerden 27 kunstenaars enthousiast. De raamexposities konden dus starten. Vanaf 29 juni is de eerste raamexpositie te zien in winkelcentrum Crimpenhof.

De kunstenaars Aart Verduijn en Tawaf Safi trapten af met hun werk. Na telkens zes weken wisselt de expositie en zijn de volgende kunstenaars aan de beurt.

Van 8 maart tot 19 april 2023 
 

Cor Visser
De in Ouderkerk geboren en daar nog steeds wonende Cor Visser maakt realistische olieverfschilderijen. Op de lagere school was tekenen een van zijn favoriete vakken. In zijn beroepsleven ging hij een andere weg. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kan, op latere leeftijd is Cor begonnen met schilderen. Eerst waren dat vooral zeegezichten en stillevens, nu zijn het portretten. Inmiddels heeft hij een behoorlijk oeuvre opgebouwd dat naast het werk in de raamexpositie te zien is op de website www.kunstschildercorvisser.nl.Rien Casteleijn wil met zijn fotografie ontdekken wat verborgen zit in het bekende. Als hij ergens rondloopt ontstaan beeldende composities in zijn hoofd. Hij weet wanneer hij een bijzondere foto maakt. Het genoegen zit voor hem in het ter plekke visualiseren van het uiteindelijke resultaat. Rien heeft daarbij oog voor detail, voor positieveranderingen en vervreemdende effecten. Bekende beelden worden in een andere context geplaatst waardoor elke foto een eigen verhaal krijgt. De vaak bijzondere details en spanningsvolle elementen karakteriseren zijn stijl die hij in 45 jaar fotografie heeft opgebouwd.
De tien in Krimpen aan den IJssel tentoongestelde foto’s zijn een kleine greep uit een bredere collectie die te vinden is op www.riencasteleijnfotografie.nl.

Annemarie Kool
Saskia Beekmans
Yvonne de Reus

Ernst Klip
Jannie van Essen

Frans Tollenaar
Tonni Hoeksma

Anca Boonacker
Elke van Tour
Janni Hagoort