Kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Polderdichter

Wie draagt de komende twee jaar de ambtsketen van de polderdichter?

Op 11 oktober 2017 is de verkiezing van de nieuwe polderdichter van de Krimpenerwaard voor de komende twee jaar. Voor de zesde keer kunnen regionale dichters strijden om deze eervolle titel. 

De verkiezing van de polderdichter vindt plaats in de studio’s van RTV Krimpenerwaard, waar de dichters hun gedichten voordragen voor een deskundige vakjury. Die jury bestaat uit:
juryvoorzitter Ella van Vliet, eerste polderdichter,
Hanneke Leroux, stadsdichter van Gouda,
de heer R. Cazemier, burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard,
de heer J. Blankenberg, wethouder van cultuur in de gemeente Krimpen aan den IJssel.

De winnaar ontvangt een geldbedrag, een ambtsketen en de opdracht om twee jaar lang bij allerlei gelegenheden gedichten te laten horen. 

De verkiezingsavond bij RTV Krimpenerwaard vindt plaats op woensdag 11 oktober om 20.00 uur.
Dijklaan 57 A
2861 DW Bergambacht.

Mis het niet!


Op 11 oktober 2017 zal de Krimpenerwaard voor de komende twee jaar haar nieuwe polderdichter kiezen. Voor de zesde keer kunnen regionale dichters strijden om deze eervolle titel.  Alle Krimpenerwaardse dichters, ervaren en in de dop, jong of oud, stil of opvallend, vernieuwend of traditioneel, kunnen aan de verkiezing deelnemen!  Iedereen die voor de titel in aanmerking wil komen stuurt daarvoor drie gedichten naar emailadres:  polderdichterkrimpenerwaard@kpnmail.nl

Van de nieuwe polderdichter voor 2018 – 2019 wordt gevraagd:
·         Dat hij op een eigen manier kan schrijven over alles wat actueel is in de Krimpenerwaard.
·         Dat hij bezingt wat hem raakt in het landschap, in het dagelijkse reilen en zeilen of in de politiek.
·         Dat hij daarvoor minimaal drie keer per jaar een nieuw gedicht schrijft.
·         Dat hij zijn poëzie op een aansprekende manier over het voetlicht kan brengen.

De organisatie van de polderdichter Krimpenerwaard is in handen van de Vereniging Krimpener Kunstwaard. Zie de deelnemersvoorwaarden en/of ga naar de Facebook Polderdichter Krimpenerwaard.

En/of kijk naar het volgende filmpje gemaakt door RTV Krimpenerwaard  https://www.facebook.com/rtvkrimpenerwaard/videos/vb.1495478190699909/1964180167163040/?type=2&theaterEenmaal per twee jaar vindt de verkiezing plaats van de Polderdichter. Vanaf 2007 heeft de Krimpenerwaard haar eigen polderdichter. Elke twee jaar wordt er een nieuwe polderdichter gekozen. Die verkiezing wordt georganiseerd door de Vereniging Krimpener Kunstwaard. De polderdichter dicht over actuele gebeurtenissen in onze polder. De dichter zet zich in om de Krimpenerwaard op een mooie, of geestige en treffende manier te bezingen. Hij/zij laat bij allerlei gelegenheden van zich horen.

2007 - 2009  Ella van Vliet
2010 - 2011  Corrie Groeneveld
2012 - 2013  Cindy Snoeck
2014 - 2015  Corie Grootendorst
2016 - 2017  de huidige, en vijfde polderdichter Roel Botter

 

Gedichten van de vijf polderdichters vindt u op Facebook Polderdichter Krimpenerwaard en in het polderpoëziedoosje Tussen de weg en de wereldrand, waarvan nog enkele exemplaren te koop zijn voor de prijs € 12,50.