kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Atelier Ambrosius

Auteur ~ Botanical art ~ Gezondheid

Freelance journalist en schrijfster
Beeldende kunst: Botanical Art
Coach, klassiek homeopaat

Atelier Ambrosius


Tel: 06-18257903
Mail: info@atelierambrosius.nl
www.AtelierAmbrosius.nl

Loes Ambrosius
Knotwilgenstraat 50

Schoonhoven


Kleurrijk Krimpenerwaard

De vrouw die slaat detrom

is een serie portrettenvan vrouwen die onze multiculturele samenleving een gezicht geven.

Het doel van dit projectis om van de veertig nationaliteiten die in onze polder wonen zoveel mogelijkvrouwen te spreken en hun verhalen naar buiten te brengen voor iedereen die wilweten hoe onze samenleving evolueert. Het legt het onderliggend stramien blootwaarop de maatschappij verandert. Het project is niet klaar, en wordt misschienook niet zoals oorspronkelijk bedoeld, de reis is immers belangrijker dan hetdoel.

Ik wilde mijn blikverruimen, liefst op wereldreis gaan, totdat ik inzag dat ik de wereld albinnen handbereik heb, in mijn eigen stadje en streek. Het leek me aardigiedereen daarvan te laten meegenieten. De Krimpenerwaard is een typischHollandse polder; eindeloos veel rechte sloten met witte zwanen en bonte koeienin klaverrijke weilanden; rivieren met in de lente gouden dotters langs deoevers, waar vroeger struise boerinnen vooral de dienst uitmaakten. Detegenwoordige samenleving is multicultureel en divers in alle kleuren. Vrouwenkomen om allerlei redenen naar Nederland, en zijn niet alleen maarhulpbehoevend. Met hun veerkracht, besluitvaardigheid en levenservaring dragenze blijvend bij.

Wekelijks kreeg ik in eenkrant een hele pagina en de vrije hand die in te vullen met mijn interviews.Later kwam daar RTV Krimpenerwaard bij. De verhalen hebben een eigen website www.KleurrijkKrimpenerwaard.nl en staan op mijnFacebookpagina Kleurrijk Krimpenerwaard, die soms wel drieduizend viewskrijgen.

Het is educatief enerzijdsen bevordert de integratie aan de andere kant; men krijgt interesse en plezierin elkaar. Want waar ik bij sommige vrouwen aanvankelijk nogal wat verlegenheidtegenkwam, helpen ze elkaar met hun verhalen nu over de drempel, waardoor hetproject zelf ook deel van die verandering wordt en een Kleurrijk Krimpenerwaardontluikt.

Ga je met mij mee op wereldreis in de polder?

EN VERDER:

De uitgeverij:

Boeken:
~ Het geheim van de Inca. Spiritualiteit van Zuid Amerika.
~ De beschutting, tegen kleine ongemakken op weg naar geluk. Een roman die zich afspeelt in Zeeland, waar het daar nog streng beleden geloof belicht wordt tegen het ritme van de natuur.
~ Mijn eiland. zeventig portretten van het Zeeuwse eiland Tholen dat lang geïsoleerd is gebleven en daardoor een heel authentiek karakter heeft behouden.

Botanical Art

is kunst met elementen uit de natuur: aarde, zand, gedroogde bloemen, veren en haren, wespennesten, hout, edelstenen, botten en graten etcetera. Ook in opdracht.

Coaching en counseling
~ 'Het spel van de nieuwe gouden tijd' is een verrukkelijk spel om je dromen samen waar te maken. Voor persoonlijke ontwikkeling en teambuilding. In Zuid Amerika eenvoudigweg om je wensen te vervullen.
~ Een goed gesprek. Van tijd tot tijd je ‘hoofd’ op een rijtje krijgen? Dat kan. Maar ook als je behoefte hebt aan een vertrouwensgesprek, een spiegel nodig hebt of een klankbord. Wil je weten waar je talenten liggen, sta je op een kruispunt of ben je juist verdwaald? Ik help je graag verder.

Klassiek homeopaat
Ruim 20 jaar ervaring. Gecertificeerd in homeopathie en verloskunde. Klassieke homeopathie kan ingezet worden op tal van aandoeningen, zowel akuut als chronisch. Het versterkt het natuurlijk immuunsysteem en ondersteunt in plaats van te onderdrukken. Geen eigen risico en vergoeding uit de aanvullende verzekering
~ lid NVKH

Cursussen:
Meditatie, mindfoolness.
Diverse cursussen en spellen voor persoonlijke ontwikkeling voor kinderen en volwassenen
Kinderpersbureau. Biografisch schrijven.